Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 25 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Talent bij SLAM!: Elderbrook eerste One To Watch

SLAM! One To Watch. Zo heet vanaf nu elke keer een maand lang een dj op radio- en tv-station SLAM! De eerste die die eer heeft, is de Brit Elderbrook. Metro stelt het talent maandelijks aan je voor.

‘Wij zijn het radiostation als gaat om nieuwe muziek en het ontdekken hiervan’, zo is de gedachte – en het doel –  van SLAM! „Met GrandSLAM! signaleren we al jaren de grootste opkomende hits waar iedereen hard op gaat”, zegt Cassandra Panayotopoulos van de zender. „Vorig jaar hebben we daar de MixMarathon Track of the Week aan toegevoegd, een typische clubtrack die het goed doet.”

Lekker aan de weg timmeren

Nu is daar dus SLAM! One To Watch. Panayotopoulos: „Omdat het ontdekken van nieuwe muziek zo’n prominente rol heeft ingenomen bij de luisteraars van SLAM!, geven we nieuwe artiesten de aandacht. SLAM! One To Watch is een podium voor dj’s, producers of zangers die lekker aan de weg timmeren, maar nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Iedere maand zetten we één act of artiest in de spotlight waarvan we een single uitlichten op de radio, tv en online. Naast airplay krijgt deze artiest ook de kans om langs te komen bij belangrijke pijlers binnen SLAM!, zoals Club Ondersteboven of de SLAM! MixMarathon. Labels en managements kunnen uiteraard hun talenten aandragen, maar de muziekkenners bij SLAM! gaan ook zelf op zoek naar dat ene nieuwe geluid. Daarbij denken we niet in hokjes, maar staat relevantie centraal. Geloven wij vanuit SLAM! dat deze dj/producer, act of artiest het gaat maken in 2019, dan geven wij deze maand het podium aan deze act.” Metro sprak met die eerste, Elderbrook.

Talent bij SLAM!: Elderbrook eerste One To Watch
Foto: Niko Mintrunen

Stel jezelf eens voor aan het Nederlandse publiek dat je nog niet kent.

Ik ben Elderbrook! Een zanger en producer uit Londen. Ik heb nu zo’n vier jaar lang bouncy, elektronische en indiemuziek uitgebracht.

Wat vind je ervan dat je muziek populair wordt op de Nederlandse radiostations?

Het is heerlijk om vanuit het buitenland geweldige reacties op mijn muziek te krijgen. Je weet nooit waar je muziek allemaal aan gaat slaan, maar ik ben heel blij dat Nederland zo aardig voor me is. Ik houd van jullie land, om er te zijn en om er te spelen.

Hou me in de gaten

Ben je vereerd dat je op SLAM! deze maand The One to Watch bent?

Uiteraard! Heel erg bedankt voor de steun, het betekent heel veel voor me. Ik hoop dat ik Nederlanders trots mag maken en dat jullie me vanaf nu goed in de gaten houden.

Waar komt je naam Elderbrook eigenlijk vandaan?

De komiek Reggie Watts heeft ‘m bedacht. Hij staat bekend om allerlei accentjes die hij kan spreken. Bij elke show die ik van hem zag noemde hij verschillend klinkende Engelse namen. Een van de mooiste was ‘de mooie en getalenteerde dame Elderbrook’. Op dat moment was ik net op zoek naar een naam die ik kon gebruiken bij mijn nieuwe muziek. Bij Elderbrook dacht ik: die naam klopt.

Wat inspireert jou bij het maken van muziek?

Veel dingen, maar toch vooral andere muzikanten en hun muziek. Als ik iets moois van iemand hoor, wil ik zelf ook gelijk gaan creëren.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik werk nu vooral aan nieuwe muziek. Ik beloof dat dat er héél binnenkort aan komt.

Kunnen we je binnenkort in Nederland zien?

Ik ben er al bijna! Woensdag sta ik in Bitterzoet in Amsterdam.

Paspoort

Artiest: Elderbrook

Echte naam: Alexander Kotz

Geboorteplaats: Londen

Leeftijd: 26

Actief: 4 jaar

Bekendste nummer: Cola (ft Camelphat)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Talent bij SLAM!: Elderbrook eerste One To Watch
Sluiten