Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 3 mrt 2019 / 15:19 uur

Spielberg pleit voor uitsluiten Netflix bij Oscars

Als het aan Steven Spielberg ligt, dan worden door Netflix geproduceerde films niet langer genomineerd voor Oscars. Volgens hem zijn bioscoopfilms en producties van streamingsdiensten twee totaal verschillende dingen.

Volgens een woordvoerder van zijn productiebedrijf Amblin Entertainment gaat Spielberg zijn plan voor volgend jaar aankaarten bij de organisatie van de Academy Awards, dat zegt hij tegenover IndieWire.

Bioscoopervaring

De woordvoerder stelt dat Spielberg „enorm begaan is met het verschil tussen streaming- en een bioscoopervaring." Hij hoopt organisatoren van de belangrijkste filmprijzen ter wereld te overtuigen.

Spielberg wijst onder andere naar de film Roma, die maar liefst tien nominaties in de wacht sleepte op de voorbije Oscars. Drie daarvan werden er ook omgezet na echte awards: die voor niet-Engelstalige film, regie en camerawerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spielberg pleit voor uitsluiten Netflix bij Oscars
Sluiten