Elselotte Smink
Elselotte Smink Entertainment 8 mrt 2019 / 07:50 uur

Musical over Tina Turner komt naar Nederland

You’re simply the best! Kan jij hits van Tina Turner, zoals The Best en Proud Mary moeiteloos meezingen?

Dan is er goed nieuws voor je. De musical over het wervelende leven van de zangeres komt in 2020 in een Nederlandse versie naar Nederland, kondigt Stage Entertainment aan.

Grote hit

De oorspronkelijke West End musical is een grote hit en maakt al kans op drie Olivier Awards, de belangrijkste Britse theaterprijzen. De musical is al in de maak voor een Broadway-versie en ’Tina’ ging afgelopen weekend in première in Hamburg.

Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment Netherlands, vertelde donderdagavond bij Eva Jinek enthousiast over de musical. "Haar leven is nooit eerder op zo’n authentieke en krachtige manier getoond. De musical vertelt een eerlijk en tegelijkertijd ongelooflijk succesverhaal, verweven met Tina’s talloze wereldhits."

Wie wordt Tina?

De rolverdeling van de Nederlandse versie moet nog opgevuld worden. En ja: ook de rol van Tina herself is nog niet opgevuld. Dat hoeft volgens Verlinde ook helemaal niet per se een bekende musicalster te zijn.

"Bij de productie in Londen melden zich ook Nederlandse meisjes met vreselijk veel talent. En in de musical The Bodyguard hadden we Romy Monteiro, ik hoop voor Tina op weer zo’n nieuwe ontdekking."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Musical over Tina Turner komt naar Nederland
Sluiten