Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 3 feb 2019 / 13:25 uur

Finalisten Heel Holland Bakt: wie gaat er winnen?!

Wordt het Anna, Nicole of toch de omstreden thuisbakster Maroeska? Vanavond is de finale van Heel Holland Bakt op NPO1 en hoewel het in het begin van de wedstrijd misschien een gelopen race leek, is het nu retespannend welke thuisbakker er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gaat. Metro zet nog even voor je op een rijtje wie de drie finalisten nou eigenlijk zijn.

Anna

Anna. / Omroep Max

Anna Yilmaz is met haar 29 jaar de jongste van de drie finalisten. Ze is half Turks en half Nederlands en werkt normaal als korporaal bij de Koninklijke Marine. Ze woont in Amersfoort en de inwoners zijn supertrots op haar finaleplaats. Net als haar collega’s trouwens, die speciaal voor Anna een filmpje in elkaar zetten om haar bekendheid te vergroten, zo vlak voor de finale.

Nicole

Nicole. / Omroep Max

De Rotterdamse Nicole (38) werkt normaliter als teamleider in de thuiszorg, maar vond gelukkig de tijd om zich helemaal op Heel Holland Bakt te storten. Ze heeft drie kinderen met haar man. In een interview met PZC gaf ze aan dat het niet eens haar eigen idee was om mee te doen aan de bakwedstrijd.

„Ik werd door vriendinnen met berichtjes bestookt dat ze kandidaten zochten. Mijn vriend was zelfs degene die het aanmeldformulier heeft gedownload.’’ In dat interview geeft ze ook aan dat ze niet weet wat ze zou willen als ze het programma wint. „Het is niet mijn ambitie om een eigen winkeltje te beginnen. Maar workshops geven lijkt me wel wat. Dus wie weet.’’

Maroeska

Maroeska. / Omroep Max

Maroeska Metz is zonder twijfel de meest besproken kandidaat van dit seizoen Heel Holland Bakt. De kijkers ontdekten in de eerste aflevering al dat de 60-jarige bakster ooit een eigen kookboek schreef en dat ze een eigen cateringbedrijf had. Ze zou daarom veel te veel ervaring hebben om ‘thuisbakker’ genoemd te mogen worden en daarmee zou de strijd niet eerlijk zijn geweest.

Maar niet alleen die kritiek deed iets met Maroeska; de bakster vind ook dat ze door Omroep MAX niet goed is neergezet in de montage. Ze zou bewust zijn neergezet als onaardig, asociaal en betweterig, vertelt ze in een interview aan het AD.

In de tweede aflevering was te zien dat Maroeska voordrong toen een andere kandidaat de vriezer wilde gebruiken, maar volgens de kandidate had ze dat tijdens het bakken helemaal niet door. „Ik zat in de totale stress, had het niet door. Ik schrok me helemaal kapot toen ik dat zag – dat was natuurlijk niet charmant.”

Ze vervolgt: „Ik herkende mezelf totaal niet. De eerste aflevering ging ik nog gezellig met mijn gezin kijken, maar daarna niet meer. Ik had iedere zondag weer een knoop in mijn maag, want je weet niet wat ze ervan hebben gemaakt. Dat verwijt ik Omroep MAX."

In het interview vertelt Maroeska tevens dat ze door verschillende media werd benaderd om haar kant van het verhaal te vertellen, maar dat dat niet mocht van de omroep. We hebben zo het vermoeden dat de bakster het programma niet gewonnen heeft… Maar we kunnen ons natuurlijk vergissen!

De finale van Heel Holland Bakt is zondagavond om 20.30 uur op NPO1 te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Finalisten Heel Holland Bakt: wie gaat er winnen?!
Sluiten