Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 26 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dj’s Glazen Huis hadden wijn: Na half glas superlam

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request kende in 2017 zijn laatste optreden. Drie dj’s zaten hier een week in zonder te eten. In principe werd er buiten de voorgeschreven dranken, waaronder de befaamde smoothies, ook niks gedronken, maar dat blijkt niet helemaal waar.

Hoe verzin je het

Timur Perlin vertelde op NPO Radio 2 namelijk over de eerste keer dat hij een week lang plaatjes draaide voor het goede doel. „En dan ga je in Het Glazen Huis. Hoe verzin je het ook, maar ik dacht: nu moet ik het echt ook een keer doen. En elke keer als er dan een shift voorbij was, ging ik me opsluiten op de de wc. Dat was de veiligste plek, een beetje onder het podium van Woodstock was dat.”

„Af en toe dan kwam Gerard Ekdom. Dan kwam hij mij een wijntje aanbieden", verklapt Perlin. „Die had dan stiekem een wijntje meegenomen en dan werden we kneiterlam van ongeveer een half glaasje wijn – we hadden natuurlijk niks gegeten en dan word je echt…”

Moeders in oorlogsgebieden

Pelin zat slechts een keer in het Glazen Huis in 2011 in Leiden, samen met Ekdom en Coen Swijnenberg. Moeders in oorlogsgebieden was het goede doel van die editie waarvoor ruim 8,6 miljoen euro werd opgehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.