Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 7 jan 2019 / 06:47 uur

Bohemian Rhapsody is de beste dramafilm van het jaar

Grote kans dat jij de playlist van Queen óók weer op repeat hebt staan na het zien van de film Bohemian Rhapsody. Het drama is niet alleen een groot succes in de Nederlandse bioscopen, maar ook bij The Golden Globes, waar Bohemian Rhapsody op zondagavond de prijs voor beste dramafilm in de wacht sleepte.

Green Book

De film Green Book viel net zo riant in de prijzen. Het verhaal over de opmerkelijke vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali) en uitsmijter Nick ‘Tony lip’ Vallelonga (Viggo Mortenson) won in de categorie beste ‘musical of comedy’. Heb je Green Book nog niet gezien? Dat kan goed kloppen: de film draait pas vanaf 31 januari in onze bioscopen.

Somebody to love

Voor wie Bohemian Rhapsody nog niet gezien heeft: in de film wordt Freddie Mercury tijdens de opkomst en het succes van de band Queen tot aan zijn aidsdiagnose gevolgd. Alle bekende hits van Queen passeren daarbij de revue: van Somebody to love tot de totstandkoming van de beroemde ‘Galileo’s’ in het nummer Bohemian Rhapsody. Het leverde acteur Rami Malek, die Mercury vertolkte, ook de Globe voor beste acteur op. Al bijna anderhalf miljoen Nederlandse bioscoopbezoekers wierpen ’n blik op het indrukwekkende muziekverhaal.

Ook een kijkje waard: The Wife

Glenn Close ging naar huis met de Globe voor beste actrice. Dit heeft ze te danken aan haar rol in The Wife, waar ze de vrouw van een gevierd schrijver speelt. Klinkt allemaal niet zo spannend, tot tijdens de huldigingsweek van haar man blijkt dat Close wel een héél duister geheim met haar mee draagt. Het kijken waard, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bohemian Rhapsody is de beste dramafilm van het jaar
Sluiten