Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 3 jan 2019

Banksy maakt album Paris Hilton weer populair

De Britse kunstenaar Banksy heeft weer een nieuwe kunstzinnige truc uitgehaald. Hij zorgde ervoor dat het ‘debuutalbum’ van Paris Hilton uit 2006 weer populair werd. De plaat is nu zelfs duizenden euro’s waard.

Paris, zoals de cd van Paris Hilton heet was destijds allesbehalve een succes. De erfgename kreeg dan ook veel kritiek op haar debuut als zangeres. Kunstenaar Banksy liet zich juist inspireren door haar album. Hij maakte vijftig eigen versies van die plaat en verstopte die in 48 verschillende platenwinkels in Groot-Brittanië. Samen met DJ Danger Mouse mixte hij verschillende nummers.

Duizenden euro’s waard

En zoals dat gaat met dingen van Bansky, die plaat is nu ineens heel veel geld waard. Het gaat om de album hoes waarbij Paris bijna topless te zien is. Momenteel worden er online exemplaren aangeboden. Er zijn zelfs al platen verkocht voor twee duizend pond, meldt TMZ.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Banksy maakt album Paris Hilton weer populair
Sluiten