Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 21 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Duurt te lang’ van Davina Michelle breekt record

Grote kans dat je ‘m de afgelopen weken in ieder geval één keer hebt meegezongen: de hit Duurt te lang van Davina Michelle. Het catchy nummer staat nu voor de achtste week op de eerste plaats in de Top 40, waarmee het tot een officieel record bestempeld kan worden.

Nederlandse vrouw

Nog nooit eerder stond een Nederlandse vrouw zó lang in de Top 40 op 1. Yvonne Keeley was de laatste die het vóór Davina wist te presteren, maar dan hebben we het wel over het jaar 1978: het lied If I Had Words stond toen zeven weken bovenaan in de bekende hitlijst. Ook Anita Meyer wist de zeven weken aan te tikken, maar deed dat met twee hits: The Alternative Way (1976) en Why Tell Me, Why (1981).

Succesjaar

Het was een succesvol jaar voor zangeres Davina Michelle. Ze is niet alleen genomineerd voor een Edison, maar ook de hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer in de Top 2000. Duurt te lang staat op positie 477. Daarvoor ontving ze eerder deze week dan weer de Top 2000 Award, een nieuwe prijs van NPO Radio 2.

Davina Michelle

Michelle had je voor haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers al kunnen kennen van Idols en haar Youtubekanaal. Haar cover van Pink’s hit What About Us ging in 2017 viral, maar Duurt te lang overstijgt dat succes nu zelfs nóg een tandje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.