Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 7 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Walking Dead-acteur Scott Wilson (76) overleden

Acteur Scott Wilson is op 76-jarige leeftijd overleden. Wilson was een bekende acteur die in meer dan vijftig films heeft gespeeld, maar het jongere publiek zal hem voornamelijk kennen van zijn rol als Hershel in de populaire serie The Walking Dead. Hij was van seizoen twee tot en met vier te zien als de vader van Maggie en Beth. Wilson is gestorven aan de gevolgen van leukemie.

Negende seizoen

De dood van Wilson volgt vlak na het nieuws dat Wilson zou terugkeren in The Walking Dead. Scriptschrijfster Angela Kang bevestigde onlangs dat Wilson te zien is in het negende seizoen.

De cast van de zombieserie reageert verdrietig op het trieste nieuws. „Rust in vrede Scott. Kan niet genoeg benadrukken hoe gracieus en lief deze man was. Gezegend dat ik met deze man mocht werken", twittert Madison Lintz, die Sophia speelt in de serie.

Golden Globe-nominatie

Wilson begon zijn acteercarrière in 1967, toen hij een rol kreeg aangeboden in de film In the Heat of the Night. Daarna had hij rollen in onder andere The Grissom Gang (1971), The Great Gatsby (1974) en Pearl Harbor (2001).

In 1980 speelde hij in The Ninth Configuration, waarin hij de rol van Kapitein Billy Cutshaw vertolkte. Hiervoor kreeg hij een Golden Globe-nominatie in de categorie ‘Beste filmacteur in een bijrol’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.