Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 12 sep 2018 / 04:34 uur

Glennis Grace krijgt staande ovatie in halve finale

Glennis Grace heeft een staande ovatie gekregen van de jury van America’s Got Talent. De Nederlandse zong in de live-uitzending van het Amerikaanse programma het nummer This Woman’s Workl.

Perfectie

Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden "het beste deze avond" terwijl collega Mel B in eerste instantie niet verder kwam dan "yes yes yes". Howie Mandel twitterde meteen na het segment "Dit was perfectie."

Het liedje

Het nummer dat Grace zong was haar al eens eerder voorgesteld. Toen was ze niet ontzettend enthousiast over het liedje, maar dat veranderde toen ze de betekenis ervan hoorde, vertelt de zangeres na haar optreden.

https://www.youtube.com/watch?v=F0C8Y1EPS84

This Woman’s Work is geschreven door Kate Bush in de jaren tachtig en een hit van zanger Maxwell in 2001. Bush schreef het nummer voor een scène in de film She’s Having A Baby waarin een vader wordt verteld dat hij zijn vrouw en kind kan verliezen tijdens de bevalling.

Verlies kindje

In 2016 werd het liedje na een optreden van Maxwell en Bush samen belangrijk in de Black Lives Matter-beweging, waar het ging staan voor alle ouders die een kind zijn verloren.

“Dat het over het verlies van een kind gaat, dat kwam bij mij wel even binnen”, aldus Glennis. “Er zijn zoveel mensen die dat moeten meemaken. Zulke liedjes zijn dan belangrijk, en dat vind ik mooi. Dan kan je echt iets overbrengen naar de mensen. Daardoor raakte het nummer mij alsnog.”

Cowell

Dat betekende niet dat ze er meteen van overtuigd was dat ze dat gevoel ook kon overdragen. "Ik ben nog niet dusdanig van mezelf overtuigd dat ik denk: appeltje-eitje. Het moet groeien bij mij, het moet in m’n systeem gaan zitten, ik moet het voelen. Als ik dat niet heb, wil ik het niet doen. Maar toen ik het nummer na twee dagen ging inzingen, wist ik zeker: dit is mijn song."

Glennis stond in de show voor een kritische jury. Op de acht acts die voor haar werden opgevoerd had vooral jurylid Simon Cowell bijna allemaal wel iets aan te merken. "Wij keken backstage mee, dus je zag iedereen wel zenuwachtig worden. Mij gaf het juist een zetje. Ik wist dat als hij in zo’n bui is, er helemaal niks fout mag gaan."

Uiteindelijk waren Simon en de andere juryleden uiterst positief over het optreden van de Nederlandse. "Ik had al een goed gevoel tijdens het zingen, maar als dan alle vier de juryleden opstaan als je klaar bent, dat geeft wel echt een ontzettend goed gevoel."

Las Vegas

De Amsterdamse zangeres nam het in de halve finale op tegen onder meer een groot koor, een comedienne, een band en vier andere zangtalenten, onder wie een operazanger.

Als volgende nacht genoeg Amerikanen op Glennis hebben gestemd, staat ze volgende week in de finale van de talentenjacht. De winnaar van het dertiende seizoen van America’s Got Talent gaat er vandoor met een miljoen dollar en een show in Las Vegas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glennis Grace krijgt staande ovatie in halve finale
Sluiten