D. van Aken
D. van Aken Entertainment 9 aug 2018 / 09:28 uur

Italiaans dorpje Ollolai populair bij Nederlanders

Het slaapstadje Ollolai op het Italiaanse eiland Sardinië wordt de afgelopen weken overspoeld door Nederlanders. En dat is allemaal de schuld van RTL4.

Tourtjes

Het vervallen dorpje is het decor van een reality-serie op RTL4, waarin vijf Nederlandse koppels worden gevolgd terwijl ze hun huis van 1 euro opknappen. Ook is ieder stel bezig om een bedrijfje op te zetten en ondertussen moeten ze weekopdrachten uitvoeren om zo goed te kunnen integreren.

Nederlandse toeristen kunnen nu een tour maken door het dorp die je langs alle huizen en iconische plekken van de serie brengt. Volgens inwoner Mario komen er zeker dertig toeristen per dag: "Normaal krijgen we dat aantal in een jaar."

Burgemeester Efisio

Ook een aantal lokale inwoners zijn inmiddels beroemd geworden in Nederland. Burgemeester Efisio Arbau wordt bijna dagelijks herkend op straat.

De burgemeester van Ollolai / Credit Roland J.Reinders

“Ik snap hier nog steeds helemaal niets van. Het is onwerkelijk om op straat te worden aangeklampt, omdat mensen met je op de foto willen. Ik ben dan wel politicus, maar ook vrij verlegen”, vertelt Efisio aan het AD. “Ik wilde het leven van de inwoners van Ollolai verbeteren. Dat lijkt me gelukt. Het is hier nog nooit zo druk geweest. De economie heeft een behoorlijke oppepper gekregen.”

De dorpsraad van Ollolai bepaalt de opdrachten.

Mayo

Cafébaas Massimo heeft zelfs speciaal voor de Nederlanders mayonaise aangeschaft en heeft naar eigen zeggen nog nooit zo hard gewerkt. "Vorige week kreeg ik van een van mijn stamgasten – met een knipoog – het verwijt dat van de dertig mensen die aan de bar stonden, er slechts zes Italiaans waren."

Het Italiaanse dorp: Ollolai wordt dagelijks om 21.30 uur uitgezonden op RTL4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Italiaans dorpje Ollolai populair bij Nederlanders
Sluiten