Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 11 aug 2018 / 10:10 uur

Humberto Tan: slechtste periode in televisiecarrière

Humberto Tan ervaart nog altijd veel pijn aan zijn vertrek bij RTL Late Night. „Dit is de slechtste periode in mijn 25-jarige televisiecarrière”, zegt hij zaterdag het NRC Handelsblad.

Begin juni nam Humberto Tan geëmotioneerd afscheid van zijn rol als presentator bij RTL Late Night. Hij kijkt nog altijd met moeite terug op zijn laatste periode bij talkshow. De kijkcijfers daalden steeds en uiteindelijk moest hij plaatsmaken.

Prestigeverlies en pijn

„Er is veel prestigeverlies, veel pijn. Een les in nederigheid. Het gevoel dat ik anders had kunnen hebben – dat knaagt”, aldus Humberto, die vindt dat hij zelf verantwoordelijk was als presentator.

„De ochtend dat ik het moest vertellen aan het team vond ik extreem zwaar. Je moet tegen mensen zeggen dat ze misschien hun werk kwijt zijn. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden.”

De kijker bepaalt

Een mix van omstandigheden deed hem uiteindelijk de das om, denkt Humberto. „Concurrentie van internet, ontwikkeling bij Jinek en Pauw, verzadiging van het programma, reuring in mijn privéleven.” Maar kijkers hebben altijd gelijk, aldus Humberto. „Ze bepalen je toekomst. Filosofisch discussiëren over wat goed is of slecht, daar heb je weinig aan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Humberto Tan: slechtste periode in televisiecarrière
Sluiten