Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 24 jul 2018 / 17:14 uur

Petitie tegen serie Insatiable 100.000 keer getekend

Netflix-serie Insatiable kan op een hoop kritiek rekenen en dat terwijl hij nog niet eens op de streamingdienst is verschenen. Een online petitie tegen de nieuwe show werd al door ruim 100.000 mensen getekend.

Sinds de release van de trailer op 12 juli jongstleden betichten een hoop mensen de makers van Insatiable van ‘fatshaming’.

https://twitter.com/jennajozeph/status/1020129996113940481

Insatiable

De serie gaat over Patty, een meisje dat op haar middelbare school enorm gepest wordt vanwege haar overgewicht en daarom ook wel Fatty Patty genoemd wordt. Als ze na de zomervakantie terugkeert op school, is ze flink afgevallen en besluit ze wraak te nemen op de pestkoppen die haar het leven zuur maakten.

Debby Ryan, de actrice die de hoofdrol speelt in Insatiable, heeft in de scènes voor de zomer een dikmakend pak aan.

Petitie

„Het verhaal dat vrouwen en meisjes dun moeten zijn om populair te zijn, vrienden te hebben, aantrekkelijk te zijn voor het mannelijk geslacht en tot op zekere hoogte een waardig mens mogen zijn, speelt al zo lang”, aldus de initiatiefnemers van de petitie die waarschuwen voor het ontstaan van eetstoornissen en oproepen tot het cancellen van Insatiable.

„De schade die ontstaat naar aanleiding van deze serie zal veel erger, verraderlijker en onheilspellender zijn voor tienermeisjes dan de schade die Netflix lijdt door het verlies van inkomsten”, gaan ze verder. Insatiable moet op 10 augustus op Netflix verschijnen, deze petitie moet dit voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Petitie tegen serie Insatiable 100.000 keer getekend
Sluiten