Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 21 jun 2018 / 17:09 uur

De Luizenmoeder wint Zilveren Nipkowschijf

De comedyserie De Luizenmoeder heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De prestigieuze televisieprijs werd uitgereikt in Het Ketelhuis in Amsterdam.

De humoristische AVROTROS-serie nam het op tegen andere kanshebbers Ersin in wonderland (VPRO) en In het spoor van IS (BNNVARA). De Luizenmoeder met medeschrijfster Ilse Warringa in de rol van Juf Ank brak afgelopen seizoen meerdere kijkcijferrecords.

Herkenbare arena

„De Luizenmoeder, dat zijn wij. Hallo allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard", aldus de jury. „En dat alles in de herkenbare arena van het schoolplein, dat onder het dunne laagje glazuur van gezellig spelende kinderen en keuvelende ouders een ware jungle is."

De Zilveren Reismicrofoon ging naar het radioprogramma Vroege Vogels (BNNVARA). „Vroege Vogels hoort bij de zondag zoals de Top 2000 hoort bij de tijd tussen kerst en oudjaar. Wat ons betreft mogen er nog 40 jaar bij", oordeelde de jury.

Uitvinder televisie

Eerder werd al bekend dat de Ere-Nipkowschijf naar André van Duin gaat. Tineke de Nooij kreeg de Ere-Zilveren Reismicrofoon.

De Zilveren Nipkowschijf wordt sinds 1961 toegekend aan het beste tv-programma van het jaar. De prijs is vernoemd naar de Duitser Paul Nipkow, die wordt gezien als de uitvinder van de televisie.

Reageer op artikel:
De Luizenmoeder wint Zilveren Nipkowschijf
Sluiten