Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 8 mei 2018

Carice speelt hoofdrol in regiedebuut Halina Reijn

Halina Reijn heeft haar vriendin Carice van Houten de hoofdrol gegeven in haar regiedebuut Locus of Control. De speelfilm gaat over een TBS-psychologe die valt voor de charmes van een serieverkrachter die klaar is om de samenleving weer in te gaan. De opnames van de film zijn inmiddels gestart in Amsterdam.

Serieverkrachter Idris wordt gespeeld door Marwan Kenzari, hij speelde eerder in Aladdin, Murder on the Orient Express en The Mummy. Het scenario voor de film is geschreven door Esther Gerritsen, op basis van een idee van Halina Reijn. Jasper Wolf (Broers, Code Blue) verzorgt het camerawerk en Job ter Burg (Brimstone, Elle, Zwartboek) zal de film monteren. De opnames duren nog tot eind mei.

Actrice en Schrijfster Reijn schreef – samen met Van Houten) in 2013 de bestseller Antiglamour. Daarnaast schreef ze jarenlang een wekelijkse column in de Vlaamse zaterdagbijlage van de krant De Morgen. Met Locus of Control maakt ze haar debuut als filmregisseur.

Trots

Reijn over haar debuut: ,,De eerste draaidagen waren fantastisch. Carice en Marwan hebben een ongelofelijk sterke chemie. Het zijn twee magistrale acteurs die zich de laatste jaren in het buitenland hebben ontwikkeld en ik ben trots en dankbaar dat zij in mijn eerste film spelen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Carice speelt hoofdrol in regiedebuut Halina Reijn
Sluiten