Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 25 apr 2018

YouTuber Jeroen (18) uit de kast in L’HOMO.

Interview. YouTuber Jeroen van Holland (18) komt uit de kast in de nieuwe editie van het tijdschrift L’HOMO. ‘Zo lang ik er niet open over ben, blijft het een ding.’

Voor wie jou niet kent, wie ben je?

Ik denk dat de meeste mensen mij kennen van YouTube. Daar zit ik nu drie jaar op en de video’s die ik maak laten zich het best om schrijven als comedy. Maar dan in de alle breedste zin van het woord. Van sketches tot liedjes; net waar ik zin in heb.

Voor je coming-out koos je voor een interview in de L’HOMO. Waarom?

Sowieso is Linda de Mol een vrouw waar ik ongelooflijk veel respect voor heb. Dat zij elk jaar een heel blad maakt en ook een platform wijdt aan homoseksualiteit, vind ik heel goed. Daarom dacht al eerder; als ik publiekelijk uit de kast kom, dan daarin. Gelukkig vonden zij dat ook een goed idee, en zo is het gekomen.

Credits: Ernst Coppejans

Waarom is het belangrijk voor je dat mensen weten dat je gay bent?

Ik heb altijd gezegd dat het me niet zoveel uit maakt of mensen het weten of niet. Als mijn familie en naaste vrienden het weten, is het goed, vond ik. Maar toen dacht ik: zolang ik er niet over praat, blijft het een ding en onbesproken. Waarom zou je dat doen, als ik er misschien ook mensen mee kan helpen of inspireren?

Vanaf donderdag ligt het blad ook in de winkel, spannend?

Ja, toch wel. Vlak voor de onthulling voelde ik opeens toch wel gezonde zenuwen. Heb er wel een half jaar naartoe geleefd en nu is het dan zo ver. Tegelijkertijd met L’HOMO. komt er trouwens ook een video online waarin ik het aan mijn volgers ga vertellen.

Wat verwacht je van hun reactie?

Ik durf het je niet te zeggen. Maar ik sta er met zo’n open blik in dat als mensen negatief reageren ik kan denken: dat is dan ook hun goed recht. Veel van mijn volgers (ruim 200.000) zullen absoluut verrast zijn, maar een deel weet het misschien al. Ik denk dat als je er zelf mee worstelt dat je het wel herkent als iemand anders ook zo is.

Gaan je video’s nu veranderen?

Dat is niet de bedoeling. Mijn hele familie en mijn vrienden weten het al zo lang, dus ik zal me niet anders gaan gedragen. Misschien dat ik het nu weleens benoem, maar in feite verandert er niks.

Lancering 10e editie L'HOMO. /ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
YouTuber Jeroen (18) uit de kast in L’HOMO.
Sluiten