Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 9 apr 2018 / 18:05 uur

Verwijder Facebook-oproep Lubach gaat internationaal

In de laatste aflevering van het seizoen Zondag met Lubach riep de cabaretier kijkers op om hun Facebook-acoount op te zeggen. Arjen Lubach oproep is intussen overgenomen door persbureau Reuters. Veel buitenlandse media zoals The New York Times hebben het bericht al overgenomen.

,,Widely-watched Dutch comedian says Bye Bye Facebook”, staat er boven het artikel van de Amerikaanse krant. Het is niet de eerste keer dat een item uit Zondag op Lubach werd overgenomen door internationale pers. Vorig jaar werd de video waarin Nederland werd geïntroduceerd aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump een wereldwijde hit.

Event moeilijk vindbaar

Volgens Arjen Lubach verwijdert Facebook het evenement Bye Bye Facebook uit de zoekresultaten. Arjen Lubach merkte maandag dat het Facebook-evenement moeilijk vindbaar is. "Het verbaast me niks. We hebben natuurlijk een feestje georganiseerd in het hol van de leeuw. Gelukkig is het evenement nog prima te bereiken via byebyefacebook.nl", zegt Lubach.

Arjen Lubach riep kijkers op om hun account op te zeggen naar aanleiding van het recente lek met privégegevens.Woensdag om 20.00 uur geeft hij zelf het voorbeeld door zijn eigen pagina en dat van zijn programma te deleten. Op een door Lubach opgezet evenement op Facebook hebben inmiddels 12.000 kijkers aangegeven hem te willen volgen, onder wie Georgina Verbaan en Janine Abbring. Daarnaast zijn 29.000 mensen geïnteresseerd in de actie.

Facebook onder vuur

Facebook ligt onder vuur vanwege een privacyschandaal. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat de privégegevens van mogelijk 87 miljoen personen (90.000 in Nederland) zijn verzameld. Daarmee zijn profielen gemaakt om gerichte advertenties te sturen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verwijder Facebook-oproep Lubach gaat internationaal
Sluiten