Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 4 apr 2018 / 09:39 uur

Rayan (8) in de wolken met rol in videoclip Boef

De nieuwste videoclip van rapper Boef is nog geen week uit en is nu al nummer één trending op YouTube met bijna drie miljoen views. De grote hoofdrolspeler in de nieuwe video is de 8-jarige Rayan, die amper kon geloven dat hij een jonge Boef mocht spelen.

Record

In het lied ‘Sofiane’ wordt de moeilijke jeugd van Boef verteld en nagespeeld. Fans zijn helemaal door het dolle heen door dit nummer, waardoor de rapper het Nederlandse Spotify Record van streams op één dag verbrak. Het voormalige record was in handen van Ronnie Flex en Famke Louise met Fan: zij behaalden 650.000 streams in één dag. Boef ging hier met 30.000 streams keihard overheen en vestigde met 680.000 streams in 24 uur een record.

Jeugdjournaal

De clip voor deze video wordt gezien als een waar meesterwerk gemaakt door de Eindhovense filmmaker Teemong. Maar, de clip zou nooit zo goed zijn geworden zonder de medewerking van 8-jarige Rayan, schrijft ook Boef op zijn Instagram: „Hahaha ‘im alive im alive’ DIKKE SO NAAR DEZE KLEINE MAN ZONDER JOU DIE CLIP NOOIT ZO HARD GAAN ik zie je snel."

Rayan kon het amper geloven toen hij te horen kreeg dat hij de jonge boef mocht spelen, vertelt hij aan Het Jeugdjournaal. Maar de rapper vond dat de kleine Rayan ‘super veel op hem leek’ en volgens de jonge fan is dat ook wel zo. Zijn vrienden op school geloofden er niks van toen hij vertelde dat hij de rol had gekregen. Rayan reageerde nuchter: „Oké, maar als je het ziet, moet je niet raar opkijken”. Nu zijn vrienden het resultaat hebben gezien, zijn ze super trots op hun vriend.

Thuis oefenen

De jongen werd in één klap omgetoverd tot acteur en heeft dan ook continu vragen gesteld op de set: „Ik zei hoe moet je dat doen, hoe moet je dat doen, hoe moet je dat doen? Nou, dan moet ik thuis even oefenen" zegt hij over het feit dat hij aan de kleding van zijn ‘nepouders’ moest trekken. Zijn muzikale voorbeeld heeft Rayan helaas niet ontmoet tijdens het schieten van de clip, maar Boef stuurde hem wel een persoonlijke video.

Rayan wil zelf ook heel graag rapper worden als hij later groot is en is blij dat hij nu in ieder geval alvast de beroemdste van de familie is. „Eerst was ik helemaal niet beroemd, want mijn neef speelde in een film en zo werd hij de beroemdste, maar nee ik werd beroemder."

Reageer op artikel:
Rayan (8) in de wolken met rol in videoclip Boef
Sluiten