Johan van Boven
Johan van Boven Entertainment 9 apr 2018 / 05:45 uur

Huisdieren zijn onze favoriete bingewatch-maatjes

Niet hun partner of beste vrienden, en ook niet een familielid. Nee, eigenaren van huisdieren vinden hun hond of kat het ideale maatje om uren series mee te kijken. Volgens een onderzoek van Netflix vindt maar liefst 58 procent van de ondervraagden hun huisdier het ideale gezelschap om te bingewatchen.

Want met een ander persoon naar je favoriete serie kijken heeft zo zijn nadelen. Vaak moet je eerst bakkeleien over wat jullie überhaupt gaan kijken en als die deal eenmaal gesloten is, bestaat ook nog eens de kans op spoilers. Want hij of zij heeft vast weer van een vriend gehoord dat Pietje Puk al in aflevering 3 wordt vermoord…

Gesprekspartner

Bij een hond of kat (of cavia) heb je daar uiteraard geen last van. Een viervoeter steekt er geen stokje voor als je een bepaalde serie op het oog hebt en het is de ideale manier om afleiding te zoeken als het nodig is. Een op de drie ondervraagden geeft namelijk aan tijdens een spannende of zielige scene het huisdier te gebruiken om troost te zoeken. 22 procent van de meer dan 50.000 respondenten vindt de hond of kat zelfs de perfecte gesprekspartner om mee over de serie of film te kletsen.

Maar ook met een huisdier is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Je bent namelijk in mindere mate de baas dan je zou denken. Zo geeft 37 procent van de ondervraagden aan wel eens ergens anders te gaan zitten, zodat de hond of kat lekker de ruimte heeft. Bijna een kwart van de seriekijkende huisdierbezitters heeft zijn maatje wel eens omgekocht met snoepjes om langer te blijven zitten of liggen. Als dit onderzoek in de aanloop naar 1 april was gepubliceerd, hadden we het niet geloofd, maar: 12 procent heeft wel eens een serie of film uitgezet omdat het huisdier het niet leuk leek te vinden…

Stranger Things

Netflix onderzocht ook waar huisdiereigenaren het liefst naar kijken met hun dier. De top 10 ziet er als volgt uit:

1. Stranger Things

2. 13 Reasons Why

3. Black Mirror

4. Narcos

5. House of Cards

6. Orange is the New Black

7. Marvel’s Daredevil

8. Star Trek Discovery

9. The Crown

10. El Chapo

Mensen met honden gaan met name voor drama’s als Narcos en The Crown, terwijl kattenbezitters vooral afstemmen op sci-fi’s als Black Mirror en Star Trek Discovery. Vogeleigenaren hebben een voorkeur voor komedies. Maar bij alle groepen staat er één serie bovenaan: Stranger Things.

Netflix zou Netflix niet zijn als ze daar geen grappige video bij zouden hebben gemaakt:

Reageer op artikel:
Huisdieren zijn onze favoriete bingewatch-maatjes
Sluiten