Damla Kaygusuz
Damla Kaygusuz Entertainment 13 apr 2018 / 07:16 uur

Famke Louise: Ik heb me nooit voorbereid op kritiek

Famke Louise over haar nieuwe liedje HIGH, de samenwerking met Rockywhereyoubeen en haar houding tegenover kritiek.

‘Ik ben op me monnie’ zingt ze, waarmee ze bedoelt dat alles over geld gaat en dat je je daarom doelgericht bezig moet houden met je werk en je ding moet doen. Niets is minder waar in haar geval, want ze doet precies waar ze over zong. Famke Louise (19) komt nu met een nieuw liedje: ‘HIGH’. Hier waant de zangeres, vlogger en model (geboren als Famke Meijer) zich in een Oosterse stijl en hogere sferen. Aan Metro vertelt ze over HIGH, haar „niet zo basic” videoclip en de samenwerking met Rockywhereyoubeen.

Eerlijk en open

Wat is de inspiratie achter je nieuwe nummer geweest?

Ik wilde heel eerlijk zijn en alles vertellen wat er op mijn hart lag. Ik heb leuke dingen mogen doen afgelopen jaar en er waren mensen die daar niet zo blij mee waren. Met dit liedje ben ik dus heel eerlijk en open, ook daarover.

Famke Louise: Ik heb me nooit voorbereid op kritiek

Hoe ben je op de sound gekomen?

Rockywhereyoubeen, tevens de producer van het liedje, heeft de beat gemaakt. Ik vond het een heel leuke beat die goed bij mijn tekst paste. Zo zijn wij uiteindelijk op de sound gekomen voor ‘HIGH’ en begonnen we samen te werken aan het liedje.

Waarom heb je ervoor gekozen om met hem samen te werken?

Naast dat hij beatmaker is, is hij zelf ook nog redelijk onbekend, maar niet onervaren want we horen hem ook op het album November van Bizzey als producer. Dat maakte het extra leuk om met hem samen te werken. Ik dacht eigenlijk: waarom niet?

Clip die bijblijft

Hoe zijn jullie op het verhaal voor je videoclip gekomen?

We vonden dat dit een goed thema was voor bij het liedje dus we hebben met z’n allen besloten hiervoor te gaan. Ik vind de Oosterse stijl heel leuk en de videoclip is ook heel leuk geworden met die stijl. Het is ook eens wat anders, niet zo basic en wat je vaak ziet in een videoclip. Het moet een clip zijn die mensen bijblijft, net als alle anderen. Volgens mij is dat gelukt.

Famke Louise: Ik heb me nooit voorbereid op kritiek

Op de clip van ‘Op me monnie’ kreeg je veel kritiek vanwege cultural appropriation. Verwacht je weer kritiek?

Ja, ik verwacht het wel enigszins nu ik een Oosters thema en cultuurelementen heb. Eigenlijk kun je dit ook zien als een groot compliment. Juist omdat ik de cultuur en stijl zo leuk vind heb ik ervoor gekozen om dit te doen. Mensen die kritiek hebben, mogen het van mij eens zo bekijken: het is een compliment naar die cultuur toe.

Kritiek onvermijdelijk

Ben je ondanks die houding toch een beetje voorbereid op de verwachte kritiek?

Nee, totaal niet. Ik heb me niet voorbereid op kritiek en laat het ook gewoon over mij heen komen. Ik weet dat er mensen zullen zijn die het heel leuk gaan vinden, maar dat je ook kritiek kunt verwachten. Kritiek is nu eenmaal onvermijdelijk. Wie weet krijg ik wel alleen maar positieve reacties! Laten we daarop hopen.

Je maakt korte metten met obstakels in je videoclip. Kun je hier wat meer over vertellen?

De obstakels staan natuurlijk voor al de haat waar ik als artiest mee om moet gaan. Ik werk net zo hard als elke andere artiest en misschien soms nog wel harder omdat ik het gevoel heb dat ik misschien net iets extra moet geven. De obstakels in de videoclip zijn vooral met een knipoog, maar je ziet me soms ook letterlijk vechten voor mijn plek. Ik probeer altijd positief te zijn. Het is aan mij om met toffe muziek en met respect naar iedereen te laten zien dat ik mijn eigen plekje kan veroveren.

Vechten met passie

De reden achter mijn geshowde obstakels is dat het duidelijk is dat ik geen makkelijke weg heb, maar dat ik mij zeker door niets en niemand laat tegenhouden. Ik vecht met passie en plezier om mensen met mooie dingen te verrassen en soms een beetje te shockeren. Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar er is heel duidelijk maar één Famke Louise en daar ben ik trots op!

Reageer op artikel:
Famke Louise: Ik heb me nooit voorbereid op kritiek
Sluiten