Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 15 apr 2018

Chris Hordijk is Pi en andere Hollandse psydoniemen

In navolging van zijn zus Lisa gaat nu ook Voice-finalist Chris Hordijk het onder een andere naam proberen in de muziekindustrie. Maar waar zijn zus met Lisa Loïs nog koos voor iets wat in het verlengde van haar eigen naam ligt, kiest broer Chris voor compact, namelijk Pi.

Oordeel

Als Pi heeft Hordijk inmiddels samen met gitarist Jurgen Perier een single uitgebracht, namelijk Not Equal. Chris, die in 2012 finalist van van het tweede zone van The Voice, vertelt aan ANP: ,,Voor het publiek blijft mijn naam onlosmakelijk verbonden met The Voice, waar mensen een oordeel over hebben. Door het nummer anoniem uit te brengen wilde ik voorkomen dat mensen een oordeel klaar hebben voordat ze een noot hebben gehoord.”

Chris Hordijk is niet de enige Nederlandse artiest die het onder een andere naam is gaan proberen. Hieronder een paar van zijn vakgenoten die dachten meer succes te kunnen behalen met een nepnaam.

Arjen Lubach zong al eens onder het pseudoniem Slimme Schemer een cover van Eminem, maar is tegenwoordig ook producer van dancemuziek als helft van het duo The Galaxy.

Gerrit-Jan Mulder vond dat de naam Brainpower toch net iets vlotter zou staan op de affiches van de Rotterdamse dancescene waarin in hij begon. Hij kreeg gelijk.

Caroline van der Leeuw zou waarschijnlijk niet zoveel internationaal succes hebben gehad als ze haar naam niet naar Caro Emerald had veranderd.

Rudi Dil. Rudi Dil? Wie zou dat nou kunnen zijn? Nou, dat is dus de echte naam van oud-international Ruud Gullit. Hij gebruikt als voetballer de achternaam van zijn vader, maar heeft officieel de achternaam Dil van zijn moeder.

Chiel Ottink wilde het als kind graag maken in Duitsland, maar die naam zouden ze daar never nooit niet kunnen uitspreken en dus werd het Thomas Berge. En dat is het nog steeds, al bleef het succes in Duitsland uit.

Dennis Bouwman had waarschijnlijk een stuk minder vrouwen schuddend tot de grond gekregen als hij zijn naam niet in Def Rhymz had veranderd.

Priscilla Hendrikse klinkt toch een stuk minder spannend dan Bobbi Eden. Al zou ze nu ze haakt en geen pornofilms meer maakt haar naam ook wel weer terug kunnen veranderen.

Willem Bijkerk gaat dit jaar voor ons land naar het songfestival. Inderdaad, niemand minder dan Waylon is geboren onder deze oer-Hollandse naam.

Jelte Tuinstra klinkt niet echt als een extravagante popzanger, zo vond ook het management van Jelte en veranderden zijn naam daarom in Jett Rebel.

Martijn Garritsen heeft er zonder twijfel goed aan gedaan zijn naam te veranderen in Martin Garrix. Ik geloof niet dat we uit hoeven te leggen waarom dat zo is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chris Hordijk is Pi en andere Hollandse psydoniemen
Sluiten