Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 18 mrt 2018 / 07:59 uur

Satirisch televisieprogramma ‘De Kwis’ stopt

Slecht nieuws voor iedereen die regelmatig in z’n broek plaste van het lachen om het televisieprogramma De Kwis. BNN-VARA heeft namelijk bevestigd dat het programma op 28 april voor het laatst te zien is.

Tijdens de eerste uitzending van het nieuwe seizoen zaterdagvond leken de ‘Kwismasters’ al hints te geven rondom een mogelijk einde van het programma. Vicepremier Hugo de Jonge was te gast en tijdens de finale kreeg hij de vraag of De Kwis na dit seizoen moet stoppen.

Het antwoord van De Jonge was ‘Ja’, aangezien hij slechts een beperkt aantal keer ‘Nee’ als antwoord mocht gebruiken. Vervolgens gingen Jeroen Woe, Niels van der Laan, Joep van Deudekom en Rob Urgert als ‘Kwismasters’ niet verder door op het vraagstuk.

Paul de Leeuw

De Kwis is bezig aan het tiende seizoen als zelfstandig programma. Het begon in 2011 als onderdeel van de zaterdagavondshow Paul! van Paul de Leeuw en later bij Langs de Leeuw. Sinds 2013 is De Kwis als zelfstandig programma te zien op NPO 1.

Na de uitzending van afgelopen zaterdag volgen nog zes afleveringen van De Kwis. Daarna is het helaas voorbij met de hilarische liedjes en sketches, maar gelukkig hebben we YouTube nog. Hier kunnen we voor altijd de hoogtepunten van het programma terugkijken. Metro zette een aantal van deze niet te missen fragmenten voor je op een rijtje:

1. Paardenvlees

Het lijkt alweer lang geleden dat ons land in rep en roer was om paardenvlees. Dit product leek ineens in veel meer etenswaren verwerkt dan veel mensen dachten. De mannen van De Kwis wisten hier maar al te goed raad mee.

2. Koningslied

Albert Verlinde vond dat Koningin Beatrix een ode verdiende, toen zij besloot af te treden. Verlinde bracht heel veel BN’ers samen, die allemaal een stukje tekst zongen op de melodie van ’15 miljoen mensen’. De mannen van De Kwis vonden dat ze niet achter konden blijven en maakten hun eigen versie.

3. Google

Google weet alles van je. Privacy lijkt niet meer vanzelfsprekend te zijn, maar wat zeg jij eigenlijk allemaal tegen Google? Veel waarschijnlijk. Niels en Jeroen weten dit en maakten er een prachtig lied over. In de reacties is iemand bezorgd om de mannen: „Google weet dat jullie dit liedje zingen en toen 2 dagen later waren ze vermist". Zover is het gelukkig nooit gekomen, maar ze namen de zoekmachine wel flink op de hak:

4. WK 2014

Na een heus koningslied kon een WK-lied natuurlijk niet ontbreken in het repertoire van de mannen. Zo laten zij ons met een lach nadenken over de absurditeit van het bouwen van stadions voor de kampioenschappen: „Alle sloppen moeten wijken, armoedzaaiers niet zo zeiken. Hup gaan bouwen! Handjes uit de mouwen."

5. Energiedrank

Jongeren hebben het tegenwoordig veel te druk met school, buitenschoolse activiteiten en ook nog eens alles op YouTube en Instagram bijhouden. Ze hebben energiedrankjes nodig om al die bezigheden vol te kunnen houden! Dat zingen de mannen (uiteraard) op satirische wijze in dit – wat ons betreft – legendarische moment van De Kwis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Satirisch televisieprogramma ‘De Kwis’ stopt
Sluiten