Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 2 mrt 2018

Nederlandse artiesten gaan ticketfraude te lijf

Jochem Myjer, Youp van ’t Hek en Guus Meeuwis gaan de strijd aan met woekerprijzen en ticketfraude. De kaartverkoop van hun voorstellingen gaat voortaan via een nieuwe techniek die gebruik maakt van blockchain. Kaartjes worden op deze manier gekoppeld aan de smartphone van de koper. Zo kunnen de tickets niet meer worden doorverkocht.

Impresariaat Hekwerk, productiehuis Modestus en Guts Tickets hebben het afgelopen jaar een test gedaan bij een aantal voorstellingen van Jochem Myjer. De resultaten hiervan zijn zeer positief, maakten zij donderdag bekend.

Theaters

Het is de bedoeling dat de nieuwe technologie vanaf 1 april wordt toegepast bij de theaters die dit willen. De drie partijen zijn nog in gesprek met de theaters en kunnen dus nog geen aantallen noemen. „De theaters moeten er wel voor openstaan”, legt een woordvoerder uit. „Kaartverkoop is natuurlijk nu helemaal hun domein.” Er zijn wel grote theaters die al hebben gezegd mee te doen.

In eerste instantie wordt het nieuwe systeem ingevoerd voor voorstellingen van artiesten „die onder druk staan”, dus die vaak worden doorverkocht tegen veel te hoge prijzen. Op lange termijn streven de drie initiatiefnemers ernaar om deze nieuwe manier van kaarten verkopen breder in te voeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse artiesten gaan ticketfraude te lijf
Sluiten