Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 12 mrt 2018 / 08:40 uur

Famke Louise staakt optreden na bierdouche

Famke Louise heeft afgelopen weekend een optreden in het Twentse Markelo onderbroken nadat ze door haar publiek werd uitgescholden en bekogeld met bier. Het was een vrij kort concert voor de bezoekers van uitgaanscentrum Dieka. Al na een paar minuten werd de sfeer zo grimmig dat de 19-jarige zangeres en YouTuber besloot om haar optreden te annuleren.

Boegeroep

Meteen bij aanvang van het concert kreeg de artiest allerlei verwensingen te verduren vanuit het publiek. Hierbij werd ze onder andere uitgemaakt voor ‘hoer’ en bekogeld met bekers bier. Na een paar minuten was de zangeres er klaar mee. Ze verliet het podium en het optreden was afgelopen.

In een video legt Famke Louise uit waarom ze vertrok: „Die biertjes kwamen niet op mij maar op mijn fans. Ik kan zelf wel tegen een stootje maar je moet niet aan mijn fans komen”, meldt ze op YouTube. Ze sluit de videoboodschap af met een dankwoord aan haar fans die wel kwamen voor een gezellig optreden.

Wie?

Famke Louise maakte vorig jaar furore op YouTube met haar muziek die vrij wisselend ontvangen werd. Haar bekendste hits zijn Op me Monnie en Vroom, deze nummers zijn al miljoenen keren bekeken. Samen met Ronnie Flex bracht ze onlangs de track Fan uit die alle Nederlandse records op Spotify verbrak. Naast muziek maakt de 19-jarige ook vlogs. Deze gaan voornamelijk over haar leven en over mode.

Dit is niet de eerste keer dat Louise te maken kreeg met een bierbekogeling tijdens een optreden. Ook in december kreeg zij een voltreffer te verduren van een beker gerstenat. De bierdouche wordt in bepaalde kringen vaker toegepast tijdens concerten. Ook Giel Beelen, Lil’ Kleine, Ronnie Flex en Boef hebben in het verleden te maken gehad met deze specifieke uiting van ongenoegen over hun capaciteiten als artiest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Famke Louise staakt optreden na bierdouche
Sluiten