Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 30 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Duizenden mensen willen Bassie & Adriaan op Netflix

De avonturen van clown en acrobaat Bassie en Adriaan moeten op Netflix te zien zijn. Dat besloten 3FM-dj’s Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen donderdag naar aanleiding van een tweet van een luisteraar.

Alex vroeg zich af hoeveel retweets hij nodig zou hebben om de iconische serie onder de aandacht van de streaminggigant te brengen. Netflix Nederland reageerde op zijn tweet dat ze Bassie hebben gevraagd, maar hij er nog niet helemaal uit is…

De 3FM-dj’s zagen dit en sloten zich direct aan bij het standpunt van hun luisteraar: we moeten allemaal weer Bassie en Adriaan kunnen kijken! Nu zijn de dvd’s van het koppel wel te koop, maar dat is door diensten zoals Netflix toch een beetje ouderwets geworden.

Online actie

De mannen maakten een speciale Facebookpagina aan voor de actie. Hier hebben zich ondertussen bijna zevenduizend mensen bij aangesloten. Iedereen wordt dolenthousiast van het idee binnenkort de hele dag Bassie en Adriaan te bingewatchen. Zo schrijft iemand: „Mijn vriendin heeft alle afleveringen nog op videoband maar. Netflix is zoveel chiller. Heb iedereen in mijn vriendenlijst een uitnodiging gestuurd om deze pagina te liken. Want als ik denk aan nostalgie dan staan Bassie en Adriaan op nummer 1.”

Ook Adriaan – oftewel Aad van Toor – zelf schaart zich achter de actie, vertelt hij in de uitzending van Mark en Rámon. Hij zou het hartstikke leuk vinden als Bassie en Adriaan te zien zijn op Netflix, maar volgens hem vindt het bedrijf de beeldkwaliteit niet goed genoeg. Er zijn eerder al gesprekken geweest tussen het management van de clown en de acrobaat en Netflix.

https://www.facebook.com/bassieadriaanopnetflix/videos/172420070074692/

Tot nu toe heeft Netflix dus nog niet toegezegd de serie toe te voegen aan het assortiment. Dus tot het zover is, bekijken wij dit geniale plan gewoon nog even aan de binnenkant van onze ogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.