Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 24 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Waylon kiest Songfestivallied zonder mening publiek

Het Nederlands publiek heeft niets te zeggen over welk liedje zanger Waylon op het Songfestival ten gehore zal brengen. Bij De Wereld Draait Door vertelde hij: „In eerste instantie was het de bedoeling om hier de keuze te laten vallen, om de mensen een beetje mee te laten werken. Maar toen hadden we het debacle bij The Voice en het stemmen van het Nederlandse publiek. Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen.”

Waylon doelt hiermee op de keuze van de stemmers thuis om Kimberly uit de titelrace te gooien. Ze leek de gedoodverfde winnaar. Toen Matthijs van Nieuwkerk hiernaar vroeg, liet Waylon weten dat hij het Nederlandse publiek gewoon niet in staat vindt om zoiets te bepalen. „Kimberly werd weggestemd en diezelfde avond, toch pissig, heb ik toch maar besloten dat ik zelf ging kiezen."

De zanger was bij de talkshow te gast om één van de vijf opties voor het Songfestivallied te zingen. De reacties op Back Together waren gemengd:

https://twitter.com/revenge_1994/status/967304271640322048

https://twitter.com/RianneEr/status/967181655692718081

Andere gast Marc-Marie Huijbregts had nog wel een goed advies voor de 37-jarige zanger. „Contact maken, blijven kijken naar mensen. Dat wilde ik nog even zeggen." Vanaf vrijdagavond is Waylon vijf avonden achter elkaar te zien in het dagelijkse praatprogramma, om de verschillende liedjes te laten horen. Donderdag 10 mei zullen we zien of hij de beste keuze heeft gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.