Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 5 feb 2018 / 08:29 uur

Super Bowl: Timberlake teruggefloten, geen #6

Het was afgelopen nacht in Amerika weer tijd voor het grootste jaarlijkse eendaagse sportevenement: de Super Bowl. Zoals wel vaker ging het vooral over de gigantische halftimeshow en de meest opmerkelijke reclame. Zoveel dat je bijna zou vergeten dat sporttechnisch gezien het het belangrijkste feit was, dat Tom Brady niet zijn zesde Super Bowl wist te winnen.

Nipplegate

De halftimeshow werd verzorgd door Justin Timberlake, de man die waarschijnlijk voor altijd het meest legendarische Super Bowl-optreden zal houden, al had dat niet per se met de muziek te maken. In 2004 was Timberlake met Janet Jackson verantwoordelijk voor de nipplegate tijdens het nummer Rock Your Body – de track waar hij nu 14 jaar later weer mee opkwam.

Ook dit jaar had de zanger – die vrijdag zijn perfect getimede album Man In The Woods uitbracht – een legendarische uitvoering in gedachten. Het ging hem dan vooral om een eerbetoon aan een legende: Prince.

Onder druk blies hij het hele feestje echter af. Timberlake wilde Prince namelijk laten verschijnen op een hologram, een concept waar Prince zich tijdens zijn leven een paar keer zeer negatief over uit liet. Fans van het popicoon vonden het dan ook een zeer ongepast plan, waarna Timberlake het besloot te cancelen. Een nieuwe rel, daar bleek hij geen zin in te hebben. Het hologram werd gereduceerd tot een gigantische projectie van Prince, terwijl Timberlake een stukje van I Would Die 4 You zong.

Rap of Doritos

De reclames die rondom de Super Bowl worden verkocht zijn de duurste ter wereld. Niet alleen kost zendtijd van 30 seconden zo’n vijf miljoen dollar, ook de productie is vaak enorm. Niet in de laatste plaats omdat de een na de andere grote naam wordt ingevlogen.

Zo zaten in de samenwerking van Doritos en Mount Dew alleen al Peter Dinklage, Busta Rhymes, Morgan Freeman en Missy Elliott.

https://www.youtube.com/watch?v=Ey01ZlAoYes

Verder zagen we Anthony Hopkins, Gordon Ramsey en Cardi B bij Amazon, David Schwimmer bij Skittles, Steven Tyler bij Kia en Danny de Vito bij M&M.

https://www.youtube.com/watch?v=s8ZMmgPcO-k

https://www.youtube.com/watch?v=0YVbVXOjJv4

https://www.youtube.com/watch?v=4Ck-klpEmlg

Philadelphia Eagles

Ohja, gesport werd er ook nog. Philadelphia Eagles was uiteindelijk met 41-33 te sterk voor New England Patriots. Zodoende was er geen zesde titel voor American Football-legende Tom Brady. De veertigjarige quarterback kondigde aan dat hij die zesde titel nog niet uit zijn hoofd heeft gezet; hij plakt er nog een jaar aan vast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Super Bowl: Timberlake teruggefloten, geen #6
Sluiten