Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 21 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Pinkpop: veel voor de jonge festivalganger

De line-up van Pinkpop is bekend en dat ging woensdag zoals al we al jaren gewend zijn niet bepaald onopgemerkt voorbij. Boze festivalgangers die het programma maar niks vinden en mensen die juichen bij de nieuwe namen: ze horen nu eenmaal bij ’het festival van de roze petjes’. Hoe dan ook: Pinkpop presenteerde een verrassende lijst.

Genoeg pop en rock

Waar vorig jaar de rock en pop volgens velen een beetje vergeten werd, wordt dat van 15 tot en met 17 juni weer helemaal goed gemaakt dankzij bands als Snow Patrol, The Offspring en Foo Fighters. Festivalbaas Jan Smeets beloofde na de vorige editie al ’rock niet te zullen verloochenen’.

Nederlandse Hiphiphop

Dat doet Smeets ook niet, maar opvallend zijn de hoeveelheid en verschillende soorten Nederlandse acts die vooral veel jonge festivalgangers zullen aantrekken. Zeker in het genre hiphop en rap zijn er veel jonge artiesten van eigen bodem te vinden, zoals Lil’ Kleine, Ronnie Flex, De Likt, Donnie en Sevn Alias. Het publiek op Pinkpop zal niet alleen jonger zijn, maar door het contracteren van een naam als Bløf ook gevarieerder.

Nog meer van eigen bodem

Maar ook andere Hollandse artiesten zijn op het oudste festival van ons land te vinden, zoals Don Diablo, en – voor de eerste keer op Pinkpop – Miss Montreal. Sanne ’Miss’ Hans is blij: „Ik vind het wel spannend natuurlijk, maar bovenal vind ik het een enorme eer. Ik kan het nog steeds niet geloven.”

Pinkpopdebuut

Naast bekendere namen als Pearl Jam (foto), Editors, Noel Gallagher, en Oscar and the Wolf, zijn een aantal interessante nieuwkomers bekendgemaakt. Jonge rockbands als The Academic, The Overslept en Marmozets maken dit jaar hun Pinkpopdebuut.

Duurdere kaartjes

De kaartjes voor het 49e Pinkpopfestival zijn iets duurder dan vorig jaar. Voor een dagbezoek aan Landgraaf (100 euro) betaal je 5 euro meer, weekendtickets zijn met 220 euro 20 euro duurder. De organisatie stelt dat bands duurder zijn geworden en een prijsverhoging nodig was. Zaterdag kan de jacht op kaartjes om 10.00 uur beginnen.

https://twitter.com/pvdp/status/966305557064962048

https://twitter.com/Robert_Schroer/status/966274980974596096

https://twitter.com/ByBiSc/status/966275013404962816

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.