Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 25 feb 2018 / 12:04 uur

Mol-fan vs. Mol-maagd: Is het de harige satéprikker?

Metro’s Constance van Amstel en Erik Jonk volgen Wie is de Mol. Constance kijkt al jaren, voor Erik is dit zijn tweede seizoen. Elke week bespreken ze de uitzending in de column Mol-fan vs. Mol-maagd.

Erik: Ik ben definitief niet goed in dat gemol, Constance. Acht weken kijken en ik weet het nóg niet. Help!

Constance: Direct na de aflevering had ik dat gevoel ook. Ik was zo zeker van Jan, maar neigde na exit Simone toch ook weer naar Ruben en opeens ook naar Olcay!

Erik: Ik zit he-le-maal niet op Olcay. In aflevering 1 liet ze geld in een enveloppe zitten, dat was mollig. Maar verder zie ik nooit iets. Dat ze twee kokertjes greep bij die geweldige raftopdracht noem ik onhandigheid of te fanatiek. Als jij gelijk hebt: briljante mol!

Constance: Ik zeg niet dat ze het is, maar zij wilde zanggroepje 5 gewoon maar ergens toevoegen, deed haar ruitenwissers niet aan en vertaalde Ik verscheurde je foto naar een niet-bestaand Engels lied. Hoe verklaar je dat dan allemaal?

Erik: Als onhandig, haha. Ik ga voor Ruben Hein, de zelfbenoemde behaarde satéprikker. Simpelweg omdat hem zo goed als niets lukt. Ruben is muzikant en vond de gezangen herkennen heel moeilijk, verprutste veel bij de car-Art-oke (dat verstond ik), greep nul kokertjes. Dus tja, zeg het maar Molfan!

Constance: Ik noem het slimme montage, want nadat ik de aflevering weer even had laten bezinken ben ik er weer van overtuigd: de mol 2018 is Jan Versteegh. Jij bent helemaal van Jan af? Vorige week waren we het nog eens!

Erik: Oh ja, Jan! Daar zat ik natuurlijk ook op. Tja, je bent Molmaagd of je bent het niet hè? Jan was goed bij de zanggroepjes, uitstekend bij karaoke en superfanatiek bij het raften en greep ook plusgeld. Nee, Jan is het echt niet. Waarom zet jij je punten wel op hem in?

Constance: Zet je schrap. Jan is de mol omdat Jan alles naar zijn hand zet. Met kinderlijk enthousiasme spant hij iedereen voor zijn karretje en iedereen gaat met hem mee. Als Jan een geloof was, dan had hij echt enorm veel volgelingen. En Olcay is daar een van. Jan vroeg haar te mollen en ze deed dat nog ook! Briljant. Jan kon vanuit de raft borden lezen van 20 meter afstand; ik noem dat voorkennis. Jan bepaalde dat iedereen alleen zijn eigen vlag en kleur moest onthouden, perfect mollenidee. En tot slot deed Jan zijn best bij karaoke omdat ze er toch weinig mee konden verdienen. En stiekem omdat hij Olcay die Michael Jackson-move wilde zien maken. Nog niet genoeg bewijs?

Erik: Haha, ja die Olcay toch… en damn, jij bent echt goed. Kom ik met mijn Ruben Hein, ‘omdat hem bijna niets lukt’. Ik voel me zó dom.

Constance: Ach, de helft van Nederland zit ook op die behaarde satéprikker, dus niks om je voor te schamen. He trouwens, zal ik morgen met de auto komen? Dan kunnen we car-Art-oke spelen. Alleen nog iemand vinden die de tuinslang wil bedienen!

Erik: Laten we Ron Boszhard vragen en er een Facebook Live-event van maken met Metro-lezers.

Constance: Ik ben voor. Of om met Michael Jackson te spreken: hie-hie!

https://twitter.com/SannyZoet/status/967527465286623232

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mol-fan vs. Mol-maagd: Is het de harige satéprikker?
Sluiten