Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 7 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Makers GoT moeten Star Wars nieuw leven in blazen

Er moet een hele nieuwe Star Wars-reeks komen, zo heeft men bij Walt Disney besloten. Daarvoor heeft de filmmaatschappij twee van de meest populaire scenarioschrijvers van het moment aangesteld: David Benioff en D.B. Weiss.

Game of Thrones

Benioff en Weiss kun je namelijk kennen als de makers van de immens populaire serie Game of Thrones, een succes dat ook het rijke filminstituut niet is ontgaan. Dus moeten zij op de proppen komen met nieuw materiaal voor het merk dat in 1977 het licht zag.

Het is nog onduidelijk wanneer hun werk in de bioscopen te zien is. Het lijkt logisch dat van de lopende Star Wars-serie eerst nog het laatste deel wordt vrijgegeven. Tegelijkertijd ligt er voor Game of Thrones nog een seizoen op de planning. Het zou goed kunnen dat beide projecten eerst netjes worden afgerond, alvorens het duo aan zijn nieuwe werk begint.

Goede investering

Star Wars is pas sinds 2012 in handen van Disney, dat destijds 4 miljard euro betaalde aan LucasFilm. Inmiddels zou het geïnvesteerde bedrag al lang en breed zijn terugverdiend.

Onlangs presenteerde Disney de cijfers van het vierde kwartaal van 2017, waarin er een winst van 4,4 miljard euro werd behaald. Het op 9 december uitgekomen Star Wars: Episode VIII: The Last Jedi had hier ongetwijfeld een behoorlijk aandeel in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.