E.Westland
E.Westland Entertainment 21 feb 2018 / 12:52 uur

Kunstenares beschuldigt Black Panther van plagiaat

Lovende recensies en brekende records: het leek niet stuk te kunnen voor Black Panther. Maar nu is de kaskraker onderdeel geworden van een relletje: het artwork uit de clip van het nummer All the Stars uit de film zou zijn gestolen.

Dat beweert kunstenares Lina Iris Viktor, die muzikanten Kendrick Lamar en SZA voor de rechter sleept. Viktor zou meermaals door Black Panther-producent Marvel zijn benaderd om haar werk in de film te gebruiken, maar wees dit af omdat ze het niet eens werden over de voorwaarden en vergoeding.

Thank you to everyone for the overwhelming support and messages over the past week. I apologize for not being able to…

Gepostet von Lina Viktor am Montag, 19. Februar 2018

Het gaat haar niet om het geld, maar om het principe, zegt de kunstenares in The New York Times. „Culturele toe-eigening is iets waar Afro-Amerikanen continu mee te maken hebben en daar verzet ik mij tegen”, stelt ze.

Dit is de clip waar het om gaat, vanaf de derde minuut is het werk waar het om gaat te zien.

De kunstenares eist een schadevergoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kunstenares beschuldigt Black Panther van plagiaat
Sluiten