D. van Aken
D. van Aken Entertainment 5 feb 2018 / 10:10 uur

Kijkcijferkanon De Luizenmoeder blijft knallen

De Luizenmoeder blijft scoren. Afgelopen zondag trok de vierde aflevering van de komische serie ruim een miljoen kijkers meer, dan de week ervoor.

Raket

Er keken in totaal 3,5 miljoen mensen naar de avonturen van de leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop. Het was weer het best bekeken tv-programma van de zondag.

De Luizenmoeder, met in de hoofdrollen Jennifer Hoffman, Henry van Loon en Bianca Krijgsman, gaat als een raket. De eerste aflevering trok 844.000 mensen. Daarna waren het er 1,4 miljoen, vorige week ruim 2,4 miljoen en nu dus ruim een miljoen meer, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Uitgesteld

De serie vestigde eerder ook een ander record: nooit eerder volgden zoveel mensen een tv-programma via uitgesteld kijken. Naar de eerste aflevering bijvoorbeeld keken later in de week nog eens 750.000 mensen.

In de Dag Top 25 van zondag staat Studio Sport Eredivisie op de tweede plek met bijna 2,3 miljoen kijkers. Het Journaal van 20.00 uur is derde met enkele tienduizenden kijkers minder.

Drinkwater

Naast een kijkcijferrecord zorgde De Luizenmoeder ook voor een piek in het drinkwatergebruik. Waterbedrijf Vitens zag het gebruik tijdens het programma dalen. Net na het einde van de aflevering schoot de drinkwaterlevering weer omhoog.

,,Schijnbaar blijven we met het hele gezin op en gaan de kinderen na het programma onder de douche en in bad”, zegt een woordvoerder van Vitens. De aflevering van vorige week zorgde ook al voor een piek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kijkcijferkanon De Luizenmoeder blijft knallen
Sluiten