Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 15 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Erland Galjaard weg bij RTL

Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL. De algemeen programmadirecteur stapt per 31 maart uit de dagelijkse operatie en rondt na die tijd een aantal lopende projecten af.

Hectiek

Voordat Galjaard zijn volgende stap bepaalt, last hij een jaar pauze in. Hij wil zich gaan richten op eigen projecten op het gebied van onder andere drama, gezondheid en muziek.

"Het tv-vak is het mooiste vak dat ik ken", stelt de man van Wendy van Dijk. "Maar daar staat een grote verantwoordelijkheid tegenover die soms alles beheerst. Na 21 jaar wil ik ontdekken wat er gebeurt als ik uit die hectiek stap en m’n creativiteit op andere vlakken inzet."

TVOH

In zijn rol als algemeen programmadirecteur was Galjaard volgens RTL onder andere verantwoordelijk voor het uitbouwen van de zenderfamilie, het terugbrengen van groot familie-entertainment bij RTL, het lanceren van nieuwe genres als hulp-tv en het vernieuwen van Nederlands drama en entertainment. Onder zijn leiding werd een groot aantal vernieuwende programma’s ontwikkeld, waaronder ook een aantal dat werd beloond met een Televizier Ring, zoals The Voice of Holland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.