Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 28 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Mol-fan vs. Mol-maagd: Wie zat er onder dat pruikje?

Metro’s Constance van Amstel en Erik Jonk volgen Wie is de Mol. Constance kijkt al jaren, voor Erik is dit zijn tweede seizoen. Elke week bespreken ze de uitzending in de column Mol-fan vs. Mol-maagd.

Constance: Zeg eens eerlijk; heb jij de aflevering teruggespoeld om te kijken of je de mol door het beeld zag lopen tijdens de ‘niets is wat het lijkt’-opdracht in het park?

Erik: Nee, maar dat komt nog. Ik keek zondagmorgen direct nadat ik uit bed was gestapt (pff, da’s geen aanbeveling voor onze lieve lezers). Maar de Mol was het blonde pruikje toch?

Constance: Nou, er liepen dus superveel verdachte types rond! Met capuchons, petjes, pruiken. Ik heb screenshots gemaakt, maar kan er nog weinig wijs uit. Het blonde pruikje was in elk geval blank (of moet ik zeggen wit?) van huid en daarmee zou dus Simone afvallen.

Erik: En Ruben, want die is te lang voor dat blonde pruikje-type.

Constance: True. Feit is wel dat Stine en Simone een vrijstelling voor de groep kozen en dat is verdacht.

Erik: Klopt, maar ik kan amper nadenken, want ik zit nog na te zweten (van angst) van die gruwelijke zipline-opdracht tussen twee Georgische flats die volgens mij elk moment in konden storten. Lekker veilige helm droegen ze trouwens op tientallen meters hoogte!

Constance: Zeg dat! Ik heb dat ook opgeschreven: ‘Playmobil-helmen!! ENG!’. Stine liep daar trouwens weer enorm te mollen maar haar ‘ik ga nu niet, komt wel een keer’. Hoezo? Je moet nu!

Erik: Inderdaad. En haar verder vage polsblessure en slome telefoongedrag in de opdracht daarvoor was ook verdacht. Maar goed, is het Stine?

Constance: Ik weet het niet. Ze keek wel als enige wat boer-met-kiespijnerig toen de 5000 opdook. Olcay was echter ook verdacht met haar ‘ik wist precies welke envelop ik moest pakken’. Ja, namelijk een lege envelop, aangezien Emilio de 5000 had.

Erik: Ik vond Simone ook verdacht hoor. Ze rent oelewapperig in de rondte, altijd de verkeerde kant op. Dan is zij de mol, of het is dommigheid.

Constance: Ze nam iedereen resoluut mee naar de verkeerde ‘Hollywood-ster’ en liep steeds weg als de opdracht nog maar half doorgebeld was.

Erik: Dan zitten we op een lijn, mol-fan. Ze is op dit moment mijn nummer 2, na Stine. Wie het niet is, is Jan. Ik heb sympathie voor Jan, die gaat er tenminste voor. Zal ik er straks als Mol-maagd wel weer achter komen dat hij de Mol blijkt te zijn…

Constance: Haha, dan wel een hele goede, want ik geloof hem 100 procent als kandidaat. En ik stap af van Loes. Ik ga voor Stine of Simone.

Erik: Ik ga helemaal met je mee, saai hè?! En ben na dit geweld blij dat het nu weer rustig tijd is voor De Luizenmoeder.

Constance: En dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel erg bijzonder. Tot volgende week.

Lees ook de andere 3 delen van Molfan vs. Molmaagd:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mol-fan vs. Mol-maagd: Wie zat er onder dat pruikje?
Sluiten