Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 26 jan 2018 / 13:29 uur

Lubach is terug! Zijn leukste items op een rij

Zondag Met Lubach keert zondag terug op de televisie. Het wordt alweer seizoen nummer 9, maar een grootse trailer zoals afgelopen jaar bleef – tot dusver – uit. Toch zijn de verwachtingen weer torenhoog voor de winnaar van de Gouden Televizier-Ring. Metro zet de leukste en beste items van Arjen Lubach op een rij.

Ben jij al dood?

In Zondag Met Lubach is Lubach zelf veel aan het woord, maar bijna elke uitzending bevat ook een of twee goed in elkaar gezette filmpjes. Waaronder deze over het tekort aan donororganen.

Team vlees

De makers van Zondag Met Lubach zijn ondanks hun populariteit niet bang om zich duidelijk uit te spreken in situaties die nogal gevoelig liggen. Zo weten we inmiddels echt wel wat Arjen Lubach vindt van Zwarte Piet en ook is hij meermaals opgestaan tegen de massale vleesconsumptie en het dierenleed dat daarbij komt kijken. De kracht van het programma is dat het vaak op zo’n manier wordt gebracht, dat het weinig mensen boos maakt.

Splinterpolitiek

Het onderwerp dat het meest aan bod komt, is de Nederlandse politiek. Vaak pakt Lubach een partij of zittende ministers en staatssecratarissen aan, maar soms ook de complete gang van zaken in Den Haag. Zo veegt hij in Splinterpolitiek de vloer aan met de overvloed aan nieuwe partijen aan.

The Netherlands second

Of het het beste filmpje van Zondag Met Lubach is, laten we in het midden, maar het is sowieso het succesvolste en best bekeken filmpje uit de voorbije acht seizoenen. Het welkomstfilmpje voor de destijds net geïnaugureerde Amerikaanse president Donald Trump.

Faraodag

De eerste keer dat het programma echt mensen in actie kreeg, was met de petitie van Lubach om Farao der Nederlanden te worden. Ruim 65.000 mensen zetten hun krabbel, waardoor de Tweede Kamer het moest bespreken. De adviescommissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven raadde het burgerinitiatief uiteindelijk af.

>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lubach is terug! Zijn leukste items op een rij
Sluiten