Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 15 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Harry Potter-Fans zetten film over Voldemort online

Het is al meer dan 20 jaar geleden dat J.K. Rowling het eerste boek van haar wereldberoemde Harry Potter-serie uitbracht. De boeken van de gebrilde tovenaar zijn inmiddels razendpopulair en inspireren daarom menig fan om met hun eigen verhalen te komen. Nu is er zelfs een Harry Potter-film gemaakt door fans. Hij heet Voldemort: Origins of the Heir.

Het verhaal concentreert zich onder meer op Albus Perkamentus en zijn grote vijand Gellert Grindelwald. De twee spelen in de originele films al een belangrijke rol, maar in deze film wordt de relatie tussen de twee heren uitgelicht.

Voldemort

Ook het karakter van Voldemort, de antagonist van de serie, wordt verder uitgediept. De film laat, zoals de titel doet vermoeden, zien hoe hij die niet genoemd mag worden is verworden tot wat hij is. Wat hem zo kwaadaardig heeft gemaakt.

Wie bij een fanfilm denkt aan slechte kostuums, verschrikkelijke acteurs en beelden die met een telefoon zijn geschoten: we kunnen je geruststellen. Origins of the Heir is namelijk een film die professioneel oogt, met realistische kostuums, goede decors en indrukwekkende special effects.

De film is ontstaan uit een crowdfunding-campagne. Hij heeft de officiële goedkeuring van zowel Rowling als Warner Bros., mits de film gratis te zien is. Daarom is hij vanaf zaterdag gratis toegankelijk op YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.