Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 15 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

ESNS: Wie wordt de nieuwe Dua Lipa?

Op Eurosonic Noorderslag (ESNS) zijn grote carrières begonnen. Die van Dua Lipa bijvoorbeeld, die zich twee jaar terug tijdens op het vermaarde showcasefestival in Groningen kwam presenteren. Metro spotifyde zich een ongeluk en selecteerde vijf namen van jonge, vrouwelijke artiesten die komende week op ESNS (van van 17 tot en met 20 januari) staan en die het volgens ons vervolgens helemaal gaan maken.

Miriam Bryant
Deze in het Zweedse Göteborg geboren dochter van een Finse moeder en een Engelse vader heeft gezien haar miljoenen streams op Spotify eigenlijk geen etalage als ESNS nodig. Toch is ze in Groningen deze week, waarschijnlijk om haar carrière een laatste ferme zet richting de grote Europese poppodia te geven. Specialiteit: verslavende popliedjes met harde bassen en zonovergoten melodieën.

MIriam Bryant.

Naaz
‘Een oude ziel verpakt in een negentienjarig meisje’, zo omschreef 3FM zangeres Naaz. De Rotterdamse met Koerdische roots mocht eigenlijk helemaal geen muziek maken van haar ouders, maar die lieten het oogluikend toe mits haar broer in de buurt bleef. Naaz’ minimalistische liedjes en prachtige stem bezorgden haar voor 2018 al boekingen voor de grote festivals Live at Leeds, The Great Escape en Best Kept Secret. En een plaatsje op ESNS uiteraard.

Skott
Pauline Skött komt uit een klein dorpje (Vikarbyn) in de buurt van Stockholm en maakt muziek die bij kleine dorpjes pas: dromerige folk, subtiel elektronisch begeleid en voorzien van haar hemelse, lichtvoetige zang. Sterren als Lorde en Katy Perry zijn fan en onlangs verscheen haar sterke, dansbare debuut-EP (Stay Off My Mind) die haar via Groningen richting top moet lanceren.

Skott.

IAMDBB
Je ziet talent, geldingsdrang en seks gemixt met wildwoeste furie wanneer je de uit het Britse Manchester afkomstige IAMDBB in haar muziekvideo’s voorbij ziet komen. Je hoort ondertussen trap, hiphop, jazz, soul en iemand die geen blad voor de mond neemt. Aan de andere kant van het kanaal beschouwen ze deze 21-jarige dame als een regelrechte sensatie, en daar konden ze weleens gelijk in hebben.

IAMDBB.

Alice Merton
De Duits-Canadees-Ierse Alice Merton heeft al een gigantische hit met No Roots, dat liefst 52 miljoen keer – het werd bekend door een commercial van Vodafone – werd beluisterd op Spotify. Nu wil ze vanuit Groningen ook de landen veroveren waar die single nog géén hit was. Haar mooie en krachtige stem, die soms aan Florence and the Machine doet denken, gaat haar daarbij helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
ESNS: Wie wordt de nieuwe Dua Lipa?
Sluiten