Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 2 dec 2017 / 16:35 uur

Zin in kerst? Dit zijn beste kerstfilms op Netflix

Kerstmis komt eraan en dat betekent naast meerdere keren gourmetten, kaasfondue, kerstverlichting en natuurlijk heel veel cadeautjes ook genieten van een aantal foute kerstfilms. Geen idee welke je moet kiezen? Metro zet de beste kerstfilms volgens IMDB die je op Netflix kunt vinden voor je op een rijtje. Genieten geblazen!

Miracle on 34th Street (1947)

https://www.youtube.com/watch?v=TjmMMa5u5hA

Deze stokoude film krijgt wel de grootste duim omhoog van Netflix, met een 7.9. Dat is dus eigenlijk gewoon een 8 en wij snappen wel waarom: halló nostalgie! De trailer is hier in kleur te zien, maar de film op Netflix is in het zwartwit. En voor de mensen die daar niet zo goed tegen kunnen: je kunt de remake van de film uit 1994 ook op Netflix bekijken.

Even in het kort het verhaal: Doris Walker, die het niet zo op de kerstdagen heeft, krijgt de opdracht kerst voor het grote warenhuis Macy’s in goede banen te leiden.

Wanneer één van de kerstmannen dronken op het werk opdaagt, wordt de oude Kris Kringle opgetrommeld als vervanger. De man probeert de mensen opnieuw de kerstsfeer bij te brengen en beweert zelfs de echte kerstman te zijn. Wanneer Kringle na een psychologisch onderzoek gek wordt verklaard, belandt hij in de gevangenis. Fred Gaily, een vriend van Doris, moet nu voor de rechtbank bewijzen dat Kringle wel degelijk de echte kerstman is.

Bad Santa (2003)

Niet heel geschikt voor kleine kinderen, wel heel grappig: Bad Santa kreeg vorig jaar een vervolg,  maar deel één vonden wij toch echt stukken grappiger. En daar is IMDB het roerend mee eens. De eerste Bad Santa-film krijgt daar een respectabele 7.1, terwijl het vervolg nog maar net een voldoende scoort met een 5,5. Ach, waren we op de middelbare school altijd heel blij mee.

Waar het verhaal over gaat? Twee oplichters beginnen een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de kerstman en één van zijn elfjes hun opwachting maken. In plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Tot een 8-jarige ze de echte betekenis van het kerstfeest bijbrengt…

The Spirit of Christmas

Dit is zo’n kerstfilm die je gezellig met je moeder kijkt, onder een warme deken met een kop hete choco en wellicht een zakdoek om een enkele traan op te vangen. The Spirit of Christmas is een romantisch drama die een 6,5 binnensleept op IMDB. De film doet wat ouwelijk aan, maar komt toch echt pas uit 2015. Maakt verder niet uit, want het is een hartstikke fijne kerstfilm om op zondagmiddag binnen te bekijken terwijl het sneeuwt (of in ons geval… waarschijnlijk regent).

Het verhaal: Advocate Kate ontfermt zich over de verkoop van een oude herberg waarvan de eigenaar is overleden. Ze krijgt de herberg echter niet verkocht aangezien de geest van de in 1920 overleden Daniel er nog steeds rondzwerft. Om de geest weg te krijgen moet Kate hem helpen zijn moordzaak op te lossen. En dan krijgen de twee het wel heel gezellig saampjes…

The Night Before

Deze is perfect om na een spelletjesavond met je beste vrienden weg te kijken. Een beetje van The Hangover, een beetje kerst en een heleboel grappige momentjes. Niet zo geschikt voor met de schoonfamilie op de bank dus, wel een hele leuke kerstfilm (die een 6,4 krijgt op IMDB krijgt).

In het kort: drie vrienden houden ieder jaar met kerstavond een reünie, waarin ze een nacht helemaal los gaan. Nu ze tegen volwassenheid aanzitten komt er een einde aan deze traditie. Om het geheel memorabel af te sluiten gaan ze op zoek naar het ‘Nutcracka bal’, de heilige graal van kerstfeesten. En dat wordt natuurlijk één grote puinhoop.

I’ll Be Home for Christmas

En ja hoor: een film voor het hele gezin.  Deze schattige kerstfilm krijgt op IMDB een 6,4, maar van ons een dikke 8. Want dit is wat je noemt een fijne kerstfilm! Alles zit erin: een schattig klein kind, een heerlijke moeder en een chagrijnige, maar uiteindelijk oh zo lieve opa.

Assistent-officier van justitie Jackie wil een zaak afronden en kerst vieren met haar 8-jarige dochter. Haar plannen vallen in duigen als haar vader, een norse gepensioneerde politieagent, ‘zomaar’ langskomt. Jackie overtuigt haar vader de kerst door te brengen bij haar en haar dochter. Ze komen nu voor de uitdaging te staan om te gaan met oude wonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zin in kerst? Dit zijn beste kerstfilms op Netflix
Sluiten