Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 1 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Vrienden beleven horroravond in Escape Room

Misschien stel je jezelf die vraag wel: stel dat ik nou eens niet uit deze Escape Room kan komen? Wanneer haalt iemand mij er dan uit? Of erger, dat opgesloten zitten in zo’n ruimte waarvan de deuren niet zomaar opengaan een nachtmerrie is waarvan je zwetend wakker wordt. Vier vrienden hebben het laatste meegemaakt…

Interactief spel

Een Escape Room is volgens ons aller Wikipedia een interactief spel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van puzzels en raadsels, de kamer binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) proberen te verlaten.

Maar…

Dat klinkt hartstikke gezellig en leerzaam allemaal, dit fenomeen dat we steeds vaker in het straatbeeld zien opduiken. Maar hoe anders gaat het in de film Escape Room (vanaf 30 november in de Nederlandse bioscopen). In deze room is er namelijk geen ontsnappen aan.

Vrienden beleven horroravond in Escape Room
Escape Room-dilemma.

Het verhaal

Om zijn 30e verjaardag te vieren neemt Kristen haar vriend Tyler en twee andere bevriende stellen mee naar de nieuwste Escape Room. De groep wordt in een kamer opgesloten en terwijl de tijd wegtikt moeten ze allerlei cryptische raadsels en puzzels oplossen om eruit te komen. Maar al snel hebben ze door dat er iets niet in de haak is. De opdrachten worden niet alleen steeds moeilijker, maar ook steeds bloediger. De escape room maakt het ene na het andere slachtoffer en de overgebleven spelers beseffen dat ze niet langer een spel, maar voor hun leven spelen.

Vrienden beleven horroravond in Escape Room
Toen alles in de Escape Room nog goed was…

Trailer een succes

Dat dus. Velen hebben de trailer van Escape Room inmiddels bekeken. Op Pathés Facebook bijvoorbeeld leverde hij meer views op dan de derde film uit de reeks van Fifty Shades. Vanaf de dertigste wordt het 81 minuten lang angstig bibberen geblazen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.