Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Entertainment 2 dec 2017 / 15:20 uur

Verzet in Utopia: hongerstaking en kou lijden

Stoppen? De inwoners van Utopia denken er niet aan. De Utopianen willen absoluut niet stoppen met het programma en doen er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat Utopia nog doorgaat.

Hongerstaking

Zo heeft Madilia aangekondigd vanaf zondag in hongerstaking te gaan en proberen de vijftien Utopianen middels een video op de website van Utopia een nieuwe locatie voor het programma te vinden.

,,We willen graag twee hectare grond, waar we helemaal opnieuw zouden kunnen beginnen en de ideale samenleving voort kunnen zetten”, zegt Billy Bakker in de video. Wie iets weet kan een mail sturen naar de inwoners via [email protected]. Idealist Rene heeft zichzelf buiten aan een bankje vastgebonden met daarbij een bord met: ‘Ik blijf hier.’

Contract voor terrein

SBS 6 kondigde donderdag aan per 1 juni 2018 te stoppen met Utopia. De reden is een noodgedwongen stop, omdat het contract voor het terrein in Laren waar Utopia is, niet wordt verlengd.

Al ruim 14.000 mensen tekenden de petitie ‘Utopia moet blijven’. Het programma is al sinds 31 december 2013 bezig. Het doel van het programma was in een jaar tijd een ideale maatschappij te creëren. Inmiddels is het programma dus al bijna vier jaar bezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verzet in Utopia: hongerstaking en kou lijden
Sluiten