Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 5 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Tarantino en Abrams zijn bezig met Star Trek-film

Goed nieuws voor de Trekkies onder ons: er is een nieuwe Star Trek-film in de maak. En die wordt niet zomaar door iemand gemaakt. Quentin Tarantino en J.J. Abrams zijn bezig een schrijversteam samen te stellen om hun concept verder uit te werken, meldt Deadline.

Het idee voor de nieuwe film kwam van Tarantino. Hij deelde dat met Abrams, die twee van de drie Star Trek-films van de meest recente trilogie regisseerde. Het duo zou pas verdere stappen willen nemen als het script af is, maar volgens bronnen van Deadline is het de bedoeling dat Tarantino de film gaat regisseren met Abrams in de rol van producent.

Budget

Het zou de eerste keer zijn dat Tarantino een film maakt die onderdeel is van een franchise. De regisseur heeft in het verleden vaak laten weten dat hij groot fan is van Star Trek en dan vooral van de originele serie. In een podcast van Nerdist zei hij in 2015: „Het enige dat hen beperkte was het jaren 60-budget en de beperkte tijd die ze hadden. Je zou van sommige van die klassieke Star Trek-afleveringen zo een film van 90 minuten kunnen maken."

Abrams is geen onbekende in de scifi-wereld. Hij produceerde onder andere de laatste twee Star Wars-films en heeft ook de Star Trek-films uit 2016 en 2013 op zijn naam staan. Als schrijver werkte hij mee aan onder andere de scifi-serie Fringe en de serie Lost. Tarantino is bij het grote publiek bekend van onder andere Kill Bill, Pulp Fiction en recentelijk The Hateful Eight en Django Unchained.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.