Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 22 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Petitie gestart tegen cameo Matt Damon in Ocean’s 8

Matt Damon ligt onder vuur vanwege een aantal dubieuze uitspraken met betrekking tot de metoo-discussie. Nu is er een petitie gestart om de acteur uit de film Ocean’s 8 te gooien.

‘Sexual harassment isn’t a joke – Remove Matt Damon from Ocean’s 8’ stelt de initiatiefnemer van de petitie, die inmiddels al door bijna 21.000 mensen getekend is.

Ocean’s 8 is een ‘all-female’ reboot van de eerdere Ocean’s-films en gaat juist over de kracht van vrouwen. Dat Matt Damon een cameo in de film heeft, vindt de initiatiefnemer niet kunnen. Hij hoort niet thuis in zo’n vrouwvriendelijke film.

Per geval

De acteur zou Harvey Weinstein gesteund hebben door in 2004 een verhaal over seksuele intimidatie in The New York Times in de doofpot te stoppen. Werken met mensen die van seksuele intimidatie beschuldigd worden, vindt hij niet per definitie een probleem. Hij zegt dit ‘per geval’ te bekijken.

En in het algemeen deed Damon een aantal op zijn zachtst gezegd onhandige uitspraken over de metoo-discussie. Zo zei hij laatst dat hij vindt dat er te weinig aandacht is voor de mannen die zich niet schuldig hebben gemaakt aan ongepast seksueel gedrag.

De petitie heeft als doel om 25.000 handtekeningen op te halen. Producenten George Clooney en Steven Soderbergh worden door de initiatiefnemer opgeroepen om Damon te schrappen uit Ocean’s 8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.