Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 21 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Metro ontmoet de sterren uit Pitch Perfect 3

De hype ontstond in 2013 toen overal ter wereld meisjes – en een incidentele jongen – voor de spiegel gingen staan met platic bekers om de ‘Cupsong’ te leren. Ze waren geïnspireerd door Pitch Perfect, een verrassende bioscoophit waarin Anna Kendrick lid werd van a-capellazanggroepje de Bellas dat zich in de wereld van de talentenwedstrijden stort. Twee jaar later kreeg de muzikale komedie een zeer succesvol – met 260 miljoen dollar winst de succesvolste muziekkomedie aller tijden – vervolg en vanaf donderdag draait alweer de derde Pitch Perfect in de bioscopen.

Merry Pitchmas

In Pitch Perfect 3, ook bekend als Merry Pitchmas, proberen de Bellas het na hun afstuderen en de roes van het winnen van de World Championships te maken in de echte wereld. Met zeer wisselend succes. Maar dan krijgen ze de kans om op tournee te gaan in het buitenland. Zo komt de meidengroep nog één laatste keer bij elkaar om samen muziek te maken.

Rebel Wilson met Anna Kendrick.

Twee Bellas, Hailee Steinfeld (21) en Rebel Wilson (37), zijn op een donkere doordeweekse decembermiddag in de Duitse hoofdstad Berlijn neergestreken om met de internationale pers over de nieuwe aflevering in de muzikale filmreeks te praten en Metro is erbij.

Actiehelden

Behalve zangeressen groeien de Bellas in Pitch Perfect 3 uit tot actiehelden, met name Wilsons personage, de botkomische Fat Amy deelt rake klappen en trappen uit. „Ik had nog nooit eerder in mijn carrière een vechtscène gespeeld en nu had ik twee grote”, zegt de hard pratende Australische Wilson enthousiast. „Ik ben groot fan van actiefilms. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik het in mij had in mensen in elkaar te meppen, nu kon ik het eens laten zien. Het heeft me wat blauwe plekken opgeleverd, maar het was geweldig.” De meest angstaanjagende scène vond ze die waarin ze van een groot jacht moest springen. „Ik heb hoogtevrees, maar gelukkig sprong ik samen met Anna Kendrick en hield zij mijn hand vast. Anders had ik een hartaanval gekregen.”

Hailee Steinfeld./ANP

Bella Hailee

De meteen met haar eerste filmrol (True Grit) voor een Oscar genomineerde actrice Hailee Steinfeld kruipt opnieuw in de huid van de wat timide Emily. „Het heeft me de hele opnameperiode van Pitch Perfect 2 gekost om beseffen dat ik er echt in zat. Ik was zo’n enorme fan van de eerste film dat ik het maar steeds niet kon geloven dat ik mee mocht doen. Toen ik hoorde dat er een Pitch Perfect 3 zou komen sprong ik een gat in de lucht.”

Steinfeld, die onder haar eigen naam een bijzonder succesvolle zangeres is met hits als Starving en Love Myself en honderden miljoenen streams op Spotify, zegt dat het weinig tijd kostte voor zij zich weer een Bella voelde. „Er was een boot camp en vervolgens gingen we aan het werk, alsof we elkaar een week eerder allemaal nog gezien hadden. Altijd fantastisch hoe dat gaat: je volgt een paar danslessen en opnamesessies en je zit er weer helemaal in.”

Wilson, Bella van het eerste uur, beaamt het. Komt bij dat deze derde Pitch Perfect wellicht – je weet het nooit in Hollywood – de laatste is. „Veel van ons kennen elkaar al meer dan vijf jaar en de opnames van deze film waren erg emotioneel. Pitch Perfect heeft zo’n grote invloed gehad op onze carrières dat we tijdens de laatste opnamedag niet ophielden met huilen en knuffelen.”

Pitch Perfect 3 draait vanaf 22 december in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Metro ontmoet de sterren uit Pitch Perfect 3
Sluiten