Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 4 dec 2017 / 19:30 uur

House of Cards gaat officieel verder zonder Spacey

Netflix gaat verder met het laatste seizoen van hitserie House of Cards. Zónder Kevin Spacey.

De populaire Netflix-serie is inmiddels al bij het zesde seizoen aanbeland. De opnamen van deze reeks zijn stilgelegd naar aanleiding van de aantijgingen van seksuele intimidatie aan het adres van Kevin Spacey in oktober.

De acteur kwam voor het eerst in opspraak toen Anthony Rapp zijn naam noemde in het licht van de MeToo-discussie. Rapp, die bekend is van de serie Star Trek: Discovery, bracht kort geleden naar buiten dat Spacey hem op 14-jarige aangerand heeft.

Nog meer beschuldigingen

Hierna twitterde Spacey een statement waarin hij zei dat hij zich het voorval niet kon herinneren en dat het hem speet. Hij greep de gelegenheid aan om publiekelijk uit de kast te komen, waarmee hij zich de terechte woede van velen op de hals haalde.

Later kwamen er nog meer beschuldigingen aan het adres van Spacey naar buiten. Netflix dropte Spacey vorige maand en zou nu definitief hebben besloten om het laatste seizoen om personage Claire Underwood – de vrouw van Spacey’s personage Frank Underwood – te laten draaien. Deze rol wordt vertolkt door Robin Wright. Ook werd bekend dat het laatste seizoen acht in plaats van dertien afleveringen zal tellen.

Ted Sarandos van Netflix licht de keuze toe: „We zijn erg blij dat we een beslissing hebben gemaakt… voor het eind van de show.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
House of Cards gaat officieel verder zonder Spacey
Sluiten