Merel Driessen
Merel Driessen Entertainment 17 dec 2017 / 08:00 uur

Hollywood richt anti-misbruikcommissie op

De entertainmentsector van de Verenigde Staten heeft een commissie opgericht tegen seksuele intimidatie in Hollywood. Grote namen als Bob Iger (CEO Disney) en Ted Sarandos (Netflix chief content officer) steunen de commissie.

Anita Hill

Star Wars producer Kathleen Kennedy en andere prominente vrouwen in de tv- en filmwereld riepen Hollywood vrijdag bijeen om the Commission on Sexual Harassment and Advancing Equality in the Workplace op te richten. Aan het hoofd staat juriste Anita Hill. Deze professor kreeg bekendheid in de Verenigde Staten toen zij een kandidaat voor het Hooggerechtshof beschuldigde van seksuele intimidatie.

De Commissie zegt in een verklaring niet naar één oplossing te willen zoeken. Ze wil een strategie vinden die de complexe oorzaken van de problemen van macht aanpakt.

Warner Bros en Universal Music Group

Niet alleen Disney’s CEO en die van Netflix steunen de commissie. Ook bekende namen als Kevin Tsujihara (CEO Warner Bros) en Karen Stuart (CEO Universal Music Group) richtten de commissie mee op. De muziek- en filmacademies in de Verenigde Staten maken ook onderdeel uit.

De commissie is opgericht naar aanleiding van de verhalen over seksueel misbruik in Hollywood. Toen verschillende vrouwen afgelopen oktober hun verhaal deden over Harvey Weinstein, kwam er een golf aan beschuldigingen van seksueel misbruik op gang. Verschillende grote namen uit Hollywood, zoals Kevin Spacey en Louis C.K., zijn beschuldigd van seksuele intimidatie, aanranding en misbruik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hollywood richt anti-misbruikcommissie op
Sluiten