Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 7 dec 2017 / 06:41 uur

Hits waar de titel niet in voorkomt

Voormalig One Direction-lid en tegenwoordig succesvol solozanger Harry Styles heeft momenteel een grote hit (45 miljoen streams, 17 miljoen views) met Kiwi, een liedje met een songtekst waar de titel helemaal niet in voorkomt. Bij onderstaande hits is hetzelfde het geval.

Fiji
Ze weten prima hoe het de Ziggo Dome vijf keer achter elkaar moeten uitverkopen, maar een passende titel bij een van hun bekendste liedjes bedenken, ho maar. Of heeft iemand enig idee waarom Fiji van Kensington Fiji heet?

Reality
In de dance komt het wat vaker voor dat de titel van de track niet is terug te vinden in de songtekst. In het honderden miljoen keren gestreamde Reality van de Brusselse dj Lost Frequencies en de Nederlandse zanger Janieck Devy bijvoorbeeld.

Stolen Dance
Dit is een twijfelgeval, want in dit nummer komen de woorden ‘stolen’ en ‘dancing’ wel voor, maar nergens zingen de Duitsers van Milky Chance de woorden uit de titel achter elkaar. Iets soortgelijks geldt voor Lykke Li’s I Follow Rivers, beter als ‘die koffiekopjescover’ van Triggerfinger.

Viva La Vida
Coldplay-zanger Chris Martin zag Viva La Vida, dat leve het leven betekent, staan op een schilderij van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo uit 1954 en maakte er de titel van Coldplays grootste hit van.

Smells Like Teen Spirit
Met dit nummer werd grunge mainstream en Nirvana tot grote onvrede van genie en frontman Kurt Cobain wereldberoemd. Teen Spirit was en is overigens een in de VS bekend merk deodorant en douchegel voor – je vermoedde het al – tieners.

Bohemian Rhapsody
De grootste hit van Queen en waarschijnlijk de grootste hit aller tijden (niet van de eerste plaats in de Top 2000 weg te slaan) en in die hele, toch niet al te summiere, songtekst van Freddy Mercury zaliger is geen Bohemian Rhapsody te bekennen.

Iris
You’re the closest to heaven that I’ll ever be, and I don’t want to go home right now’, zong eendagsvlieg Goo Goo Dolls in 1998 in het hyperromantische Iris. Een ode is het, zonder dat de naam van de onweerstaanbare schoonheid ook maar één keer genoemd wordt.

Song 2
Beetje lui dit van Damon Albarn (ook bekend van Gorillaz) en zijn vrienden van Blur: een track gewoon ‘liedje nummer 2’ noemen. Maar het nummer is zo aanstekelijk dat het onmogelijk iets anders dan een grote hit kon worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hits waar de titel niet in voorkomt
Sluiten