Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 12 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

Giel Beelen over The Roast: top dankzij Sylvana

Vriend en vijand pakten de op grote schaal geliefde en gehate Giel Beelen (40) aan in de nieuwe aflevering van The Roast die woensdagavond te zien is bij Comedy Central. „Toen Sylvana ‘ja’ zei, wist ik dat het top ging worden.”

Hoe voelde je je vijf minuten voordat het begon?
Heel relaxed en nieuwsgierig. Kom maar door, dacht ik. Maar naarmate de avond vorderde, begon ik me steeds ongemakkelijker te voelen. Ze waren allemaal zo goed en ik dacht: kut, ik moet straks ook nog mijn zegje gaan doen.

Was het pijnlijk?
Viel mee. Er zijn heel veel dingen waar je mij op kunt pakken en dat is, hoe gek het ook klinkt, waarschijnlijk mijn geluk geweest. Daardoor werd alles aangestipt maar ging het nergens écht diep.

Hoe kijk je erop terug?
Ik heb me kapot gelachen. Comedy Central pakt het mooi aan; ik heb veel van die Amerikaanse roasts gezien en was aangenaam verrast toen ik vorig jaar die eerste Nederlandse The Roast met Gordon zag. Dit kan dus wél in Nederland. Het was een eer om nu zelf op die stoel te zitten.

Kon je van tevoren aangeven wie je als roasters wilde?
Zeker. Ik had er best wat andere radio-collega’s bij willen hebben. Leuk dat Gijs Staverman erbij was en alle respect voor hem (hij praatte als Roast Master de avond aan elkaar), maar ik heb nooit met hem samengewerkt. Maar veel mensen durven het niet aan. Waarschijnlijk bang om zelf ook te worden aangepakt.

De hele The Roastploeg bijelkaar.

Stond Sylvana Simons op je lijstje?
Absoluut. En Comedy Central gaf ook al snel aan dat ze zelf ook graag wilde. Toen dacht ik: nu gaat het echt top worden. Ze kan incasseren en deelde flink uit. Wat ik mooi vond, is dat er ook nog wel een boodschap zat in wat ze zei, en zonder dat het belerend werd.

Was er iemand die je per se niet wilde?
Nee.

Zou je ook even op de overige roasters willen reageren? Om te beginnen Soundos.

Van tevoren dacht ik dat ze helemáál niet grappig was, maar dat viel best mee.

JeBroer.

Een rapper, dus hij weet hoe je een tekst moet declameren, ook zonder beat. De verrassing van de avond denk ik.

Lang Frans.

Frans ken ik heel goed. Hij opende de avond en zette de toon.

Kaj van der Ree.

YouTuber die ik er heel graag bij wilde. Ik moest Comedy Central overtuigen, want ze kenden die hele gast niet. Was misschien wel de hardste.

Dennis Weening.

Ik wil nu meteen iets over drank zeggen. Dat was een running gag, maar daar moet je voor kijken. Dennis is lachen. Topgast.

Henry van Loon.

De beste van de avond wat mij betreft. Geeft er helemaal zijn eigen vorm aan. Ik wist dat hij een goede cabaretier is en hij heeft het meer dan waargemaakt.

Peter Pannekoek?

De enige die wij al kenden van vorig jaar en heeft het opnieuw meer dan waargemaakt. Laat elke keer weer zien dat het echt een vak is. Gedeelde eerste plek met Henry.

Over wie zou jij harde grappen willen maken in de volgende The Roast?
Ik denk niet dat ze mij nog een keer uitnodigen, want de grappen over mij zijn nu wel gemaakt. Maar even theoretisch: Johan Derksen. Je moet iemand hebben die zelf kan lachen, die weet wat humor is en waar iedereen iets van vindt.

Zin om te kijken woensdag?
Heel veel zin. Het viel mij op dat het ‘what you see is what you get is’. Ik ben bij De Lama’s geweest en daar wordt – een beetje lullig gezegd – twee uur opgenomen waarvan een kwartiertje wordt gebruikt. Dit ging bam, bam, bam, bam, achterelkaar door. Ik ben benieuwd hoe het op tv overkomt.

Waarom heb je eigenlijk meegedaan?
Ten eerste omdat ik dit leuk en grappig vind. Tweede reden is dat ik nu bij Radio Veronica zit en dat iedereen dat moet weten. Dus iedere gelegenheid waarbij ik kan zeggen dat ik elke ochtend bij Veronica te horen ben, grijp ik aan. Dus als dit door iemand van een schoolkrant wordt gelezen en die wil een interview: ik doe het.

The Roast of Giel Beelen is woensdag 13 december om 20.30 uur te zien bij Comedy Central.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Giel Beelen over The Roast: top dankzij Sylvana
Sluiten