Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Entertainment 14 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Verhoeven is een stier in animatiefilm Ferdinand

Kickbokser Rico Verhoeven kruipt in de huid van Ferdinand, een grote stier met een klein hartje. Ferdinand is de nieuwste animatiefilm van Blue Sky Studios en Carlos Saldanha, de regisseur van Rio.

Ferdinand

Ferdinand is een stier in Spanje. Als Ferdinand ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangengenomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur.

De (Engelse) trailer:

Verhoeven is volgens de filmmaatschappij geknipt om de stem van Ferdinand in te spreken: „Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat. En net als Ferdinand is Rico ook groot, maar heeft’ie ook een klein hartje.” De meervoudige Glory-wereldkampioen in het zwaargewicht, die op 9 december in Ahoy Rotterdam zijn titel verdedigt tegen Jamal Ben Saddik, is een grote filmliefhebber. „Met stip op mijn bucketlist staat acteren”, aldus Verhoeven, die ook al in de Nederlandse serie Vechtershart te zien was. „Ik wil ooit echt een grote internationale rol pakken. Uiteindelijk wil ik verder met acteren, maar nu is het nog moeilijk te rijmen met mijn leven als kickbokser. Als er een rol op mijn pad komt, probeer ik dat wel in te passen.”

Het inspreken ging volgens Verhoeven goed: „Ik had een paar one takes en dat is wel lekker voor een eerste keer. De eerste keer moest ik vier uur lang inspreken. Ik was benieuwd hoeveel ik zou wegtikken, maar dat ging beter dan verwacht. ‘Je bent er zeker wel klaar mee’, klonk het na vier uur. Maar nee, ik was enthousiast, wilde alles in een keer klaar hebben, haha. Ik vond het erg leuk om me zo goed mogelijk in te leven in de emoties van Ferdinand. En het leukste is dat ik nu wat achter laat voor mijn kinderen en wie weet hun kinderen”

Boek

Ferdinand is geïnspireerd op het geliefde boek ‘The Story of Ferdinand’ van Munro Leaf en Robert Lawson. Een hartverwarmend en grappig avontuur met in de originele Engelstalige versie stemmen van ondere andere John Cena, Kate McKinnon, Bobby Cannavale en David Tennant. De rest van de Nederlandse stemmencast wordt later bekendgemaakt. Ferdinand is vanaf 20 december 2017 (in 2D & 3D) in de Nederlandse bioscoop te zien, in de Nederlands- en Engelstalige versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verhoeven is een stier in animatiefilm Ferdinand
Sluiten