Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 21 nov 2017 / 07:49 uur

Veel lof, maar ook vraagtekens bij docu Nachtzuster

De documentaire Nachtzuster die maandagavond door AVROTROS werd uitgezonden, kan op veel positieve reacties rekenen.

Geertjan Lassche maakte de docu, waarin verschillende patiënten aan het woord komen over hun ervaringen met nachtzusters. Dat dit bijzondere verhalen oplevert, blijkt alleen al uit tweets over het programma.

Herkenbaar

„Zo herkenbaar. Het zijn de kleine dingen die het doen… Zorgen doe je met je hart!” en „Wat herkenbaar en mooi om gezien te hebben!”, zijn enkele reacties die het gevoel bij Nachtzuster weergeven.

https://twitter.com/Fart_Industries/status/932725328262369280

https://twitter.com/zaagvis/status/932725670903414784

Kritiek

Toch was er ook kritiek: de documentaire zou iets teveel geromantiseerd zijn, in de meest letterlijke zin van het woord. „Ergens heeft de regisseur/producer enigszins de plank wel misgeslagen. Door te focussen op liefde ipv liefdevolle zorg", „Rare documentaire, nachtzusters zijn professioneel aan het werk, waarom focus op verliefdheid?"

Maandag voerden duizenden verpleegkundigen en verzorgenden actie tegen de administratieve rompslomp in de zorg. Door alle administratie die zij moeten bijhouden, hebben ze een stuk minder tijd voor hun patiënten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel lof, maar ook vraagtekens bij docu Nachtzuster
Sluiten