Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 22 nov 2017 / 14:28 uur

‘Undercover’ eerste Nederlandse Netflix-serie

Netflix heeft onthuld dat er voor het eerst een Nederlandstalige Netflix-serie komt. Op Twitter laat Netflix Nederland & België weten dat de eerste Nederlandstalige serie ‘Undercover’ gaat heten.

Anna Drijver en Frank Lammers

Veel is er nog niet bekend over de serie: „Undercover, Netflix eerste Nederlands/Belgische co-productie, te zien vanaf 2019”, zo valt te lezen op Twitter. Anna Drijver en Frank Lammers gaan de hoofdrollen spelen in de serie.

Op Netflix is de serie ook al te vinden, maar moet je het vooralsnog doen met een summiere omschrijving: ,,Jarenlang heeft hij getraind en zich de criminele denkwijze eigen gemaakt. Toch zullen tijdens zijn leven in de onderwereld de grenzen van zijn loyaliteit worden getest.”

Undercover wordt een fictieve misdaadserie geïnspireerd op een reeks ware gebeurtenissen en wordt geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos. Netflix werkt samen met het Vlaamse productiebedrijf De Mensen, distributeur Dutch Filmworks en VRT.

Wereldwijd in première

In 2019 gaat de serie wereldwijd in première. Alleen in Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt Undercover ook door lokale omroepen uitgezonden.

Netflix investeert komend jaar 8 miljard dollar in exclusieve content. Tot een Nederlandse original-serie kwam het tot nu toe echter niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Undercover’ eerste Nederlandse Netflix-serie
Sluiten